HAVNER TROLIG PÅ TYSKE HENDER: Andre byggetrinn av Bekkestua senter.

Duket for salg av andre del av Bekkestua senter

Andre byggetrinn av Bekkestua senter er fylt opp og alt ligger dermed til rette for at tyskerne sikrer seg denne biten av senteret også.

Publisert

– Da vil solgte den første delen av senteret til Deka, så fikk de en slags opsjon på den andre delen også. Før de kan bestemme seg for om de vil ha denne delen, så må vi tilby det til dem. Jeg regner med at dette er noe vi kommer til å gjøre i løpet av høsten, sier markeds- og salgssjef hos Profier, Kristen Rikter-Svendsen.

Les også: Gjelsten selger i Bærum

120 millioner kronerFørste byggetrinn av senteret ble solgt i 2014 til Deka, et av Europas største eiendomsfond. Prisen for de 12.500 første kvadratmeterne var cirka 500 millioner kroner.

– Prisen for andre byggetrinn er fastsatt i avtalestrukturen med Deka, sier Rikter-Svendsen, som ikke ønsker å gå nærmere inn på prisen.

Detaljene i avtalen mellom Deka og Profier kjenner vi ikke, men Rikter-Svendsen har tidligere uttalt at et andre kjøp avhenger av at de får fyllt opp senteret. Det har de nå gjort, og i august åpner del to med rundt 15 nye butikker og 3000 kvadratmeter ekstra. Hva tyskerne eventuelt skal betale for denne biten er ikke kjent, men dersom kvadratmeterprisen blir den samme som for første byggetrinn, så ligger prisen på rundt 120 millioner kroner. Da har Deka tilsammen betalt rundt 620 millioner kroner for senteret.

Les også: – Utleiere må tenke nytt

Sikter mot 450 millionerAlt tyder på at det første kjøpet har vært grei butikk for tyskerne. Bekkestua senter omsatte nemlig for mer enn eierne hadde budsjettert med i fjor. Budsjettet for 2015, som var første hele driftsår, var 300 millioner kroner. Resultatet ble 312 millioner kroner.

– Vi har en vekst på 12 prosent så langt i år. I lys av at konkurransen er tøff, er vi veldig godt fornøyd med det, sier tidligere senterleder Marit Voldseth.

Med det nye delen av senteret kommer det omkring 15 nye butikker og 3000 kvadratmeter ekstra med handelsareal.

Med begge delene i drift, regner senterledelsen med en samlet omsetning på et sted mellom 400–450 millioner kroner.

Les også: Må si nei til flere leietakere

Sterk kjøpekraftÅrsaken til at Deka i første omgang rettet blikket mot Bekkestua skyldes flere ting, men blant annet at det er sterk kjøpekraft i dette området, samtidig som senteret vil konsolidere sentrum av Bekkestua, noe som vil være positivt.

– Størrelsen på investeringen var også riktig i forhold til Dekas investeringskriterier, sa leder for Colliers International i Norge, Thor Bjørdal, som fikk de tyske kjøperne interessert i senteret.

Les også: Gjelsten bygger mer på Bekkestua

Powered by Labrador CMS