Selger for over 100 mill.

Et handelsbygg i Tønsberg er til salgs for over 100 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Tønsberg Blad skriver at Træleborgodden 10 og 12 (se foto) er til salgs. Bygget ligger på østsiden av Tønsberg sentrum, mot Prestrødkilen, og er eid av Asbjørn Abrahamsen. Biltema er med 60 prosent av arealene største leietaker i bygget, som formelt legges ut for salg denne uken.

Det vil si, det formelle salgsobjektet er salg av alle aksjene i Handelssenteret Stensarmen AS, som er eid av Abrahamsens selskap Ac Nor Holding. Handelssenteret Stensarmen As hadde i 2015 driftsinntekter på 6,7 millioner kroner og en bokført balanse på 55,4 millioner kroner. Fast eiendom var ved utgangen av fjoråret bokført til 48,2 millioner.

Træleborgodden 10 og 12 er ifølge Tønsberg Blad på totalt 9300 kvadratmeter og ligger på en selveiet tomt på 18,7 mål. Det er nystartede Q4 Næringsmegling som har fått salgsoppdraget.

Trond Stensholt i Q4 sier til Tønsberg Blad at leieinntektene i dag ligger på 8,1 millioner kroner årlig. Det er imidlertid ledige lokaler, slik at inntektene kan økes ytterligere. Andre leietakere i området i dag er for øvrig Elkjøp, Byggmakker, Spar og Bohus, et område som de seneste årene er transformert fra industri til handel.

Prisantydningen for eiendommen er satt til 105 millioner kroner. Ut fra dagens inntekter tilsvarer det en brutto direkteavkastning på på 7,7 prosent. Noe avhengig av eierkostnadene, snakker vi da om en nettoavkastning i området 7 prosent.

Powered by Labrador CMS