Selger kjempetomt

Ullensaker kommune legger ut en 136 mål utviklingstomt for salg.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Kommunen kunngjorde for temmelig nøyaktig ett år siden at det går mot salg av store kommunale eiendommer, blant annet Gystadmarka. Tomten i Gystadmarka legges ut for salg i disse dager. Gystadmarka ligger i kort avstand fra Jessheim sentrum, og kommunen legger ifølge en pressemelding til rette for utvikling av en ny bydel i en av landets raskest voksende kommuner.

Det skal hovedsakelig skje boligutvikling i Gystadmarka (se illustrasjon), og de nye boligene vil komme tett inntil og omkranse området der kommunen nylig har investert ca. 1,5 milliarder kroner i infrastruktur. Ullensaker kommune opplyser i pressemeldingen at skoler, barnehager, omfattende idrettsanlegg veier, sykkelstier osv. allerede er på plass.

Tre etapperDet kommer også en svømmehall, og det forventes at Gystadmarka blir et meget attraktivt boområde. Utbyggingen av Gystadmarka foregår i tre etapper, og delene som kommunen nå skal selge, inngår i Etappe 2. Etappe 1 er allerede tilnærmet ferdig utviklet og ligger sør for Etappe 2.

Tomtene skal i hovedsak utvikles til boligbebyggelse med leilighetsblokker og noe småhusbebyggelse, samt noe næringsareal. I henhold til kommunedelplanen er det et påregnelig utbyggingspotensial på hele 265 300 kvadratmeter BRA for kommunens eiendommer.

Tomtene selges fortrinnsvis samlet, men kommunen vurderer salg av delområder hvis det gir best pris og løsning. NE nyheter har grunn til å tro at det er snakk om tomtverdier for rundt en halv milliard kroner.

SamarbeidUllensaker kommune har engasjert NAI FirstPartners Næringsmegling som rådgiver i forbindelse med salget. Potensielle kjøpere inviteres nå til samarbeid, slik at de kan påvirke utviklingen og områdereguleringen. Parallelt med denne forhandler også kommunen med øvrige grunneiere innenfor Etappe 2 omen modell for finansiering av øvrig felles infrastruktur.

Ifølge NAI FirstPartners er det lagt opp til en forholdsvis stram tidslinje, der salget/salgene skal være i havn allerede i september 2016. Områdereguleringen vedtas trolig våren 2017.

8000-10 000Det heter videre i pressemeldingen at befolkningsveksten i Ullensaker kommune de neste 10–15 årene vil utgjøre alt fra 15 000 til 50 000 innbyggere. Fremtidig vekst og bosetting på Jessheim skal skje nettopp på Gystadmarka, som alene kan få en befolkningsøkning på mellom 8000 og 10 000 innbyggere.

NAI FirstPartners mener at prosjektet vil være svært interessant for en rekke av de større nasjonale boligutviklingsaktørene. Ifølge NAI er det sjelden at prosjekter i denne størrelsesorden og i et slikt attraktivt vekstområde presenteres i markedet.

Illustrasjon: Brendeland & Kristoffersen

Powered by Labrador CMS