SOLGT: Frontbygget på Hasle, som samlet er på om lag 16.000 kvadratmeter.

Bekrefter salg av Frontbygget

Publisert Sist oppdatert

 

Etter bare noen få dager i sjefsstolen kan den nye administrerende direktøren i Höegh Eiendom, Eirik Thrygg, bekrefte at de har solgt Frontbygget på Hasle.

– Eiendommen er solgt til Pensjonskassen for helseforetakene i hovedstadsområdet (PKH), sier Eirik Thrygg.Han begynte i jobben som administrerende direktør i Höegh Eiendom på mandag og er med andre ord relativt fersk i sjefsstolen. Fersk som sjef er han imidlertid ikke. Thrygg kom fra stillingen som administrerende direktør i Sektor Gruppen og er med andre ord godt kjent i det norske eiendomsmarkedet.– Eiendommen ble solgt i september, altså lenge før jeg kom inn i Höegh-systemet, sier Thrygg.

Les også: Thrygg tar over i Hõegh

Les også: Erik Lund slutter som sjef i Höegh

Hemmelig prisFrontbygget er på ca. 16.000 kvadratmeter og huser blant annet Bymiljøetaten. Bygget var ferdig i sommer og ble overtatt av de nye eierne i september. Eiendommen har fremdeles noe ledige arealer, tilsammen snakker vi om drøyt 3.000 kvadratmeter. Hva kjøper måtte ut med for å sikre seg det splitter nye passivbygget med Breeam Excellent-sertifisering vil ikke Thrygg ut med.– Sammen med kjøper har vi blitt enige om å ikke gå ut med detaljene, sier Thrygg.

Sikrer fremdriftenSalget av Frontbygget er en naturlig del av prosessen med å videreutvikle området. Höegh og AF Gruppen har store planer for Hasle. Planene inkluderer blant annet ca. 800 leiligheter, hvor et par hundre er solgt/klare for overlevering, samt at det totalt skal bygges rundt 110.000 kvadratmeter med næringsarealer. Så langt har de ferdigstilt rundt 26.000 kvadratmeter, og  holder på med ytterligere rundt 30.000 til i Portalbygget og Lamell 2 hvor Cowi og Securitas blir store leietakere i hvert sitt bygg.

Les også: Bymiljøetaten til HasleLinje

Les også: COWI flytter hit

– Vi kan bygge cirka 60.000 kvadratmeter til på Hasle. I områdeutviklingsprosjektet Hasle Linje skal det totalt investeres i størrelsesorden 7 milliarder. Salg av noen eiendommer er naturlig i et langsiktig løp for å sikre fremdrift og ferdigstillelse av hele prosjektet, sier Thrygg.

Les også: Ny milepæl på HasleLinje

Les også: Fra sprit til eiendom

Langsiktig forvaltning av byggetHan legger til at Höegh Eiendom selv om bygget er solgt vil fortsette både med drift og forvaltning av Frontbygget.– Vi har med andre ord ikke sluppet bygget selv om vi har solgt det. Vi kommer til å ha ansvar for bygget i mange, mange år fremover, sier Thrygg.

Les også: Dagbladet til Hasle

Les også: Ny, stor leietaker til HasleLinje

Powered by Labrador CMS