NRP kjøperen igjen?

Et NRP-syndikat blir trolig kjøperen av Raufoss Industripark.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i vår om salget av den store industriparken (se oversiktsbilde). Eierne av Raufoss Industripark, Storebrand Optimer ASA, Storebrand Eiendom AS og NLI Eiendomsinvest AS vurderte et salg av parken (se oversiktsfoto). Det formelle salgsobjektet er salg av andelene i Raufoss Næringspark ANS.

SPG Corporate Finance hadde fått salgsoppdraget på vegne av eierne, som ville teste interessen i markedet. Dagens industripark har 48 leietakere, inklusive enkelte servicebedrifter, der de største leietakerne står for 87 prosent av totale leieinntekter.

Våpen og bildelerDet er to store leietakere: Nammo, som produserer ammunisjon, rakettmotorer og romfartsprodukter, og det tyskeide Benteler Aluminiums Systems. Disse to selskapene bidrar med 56 prosent av leieinntektene. Samlet omsetning for selskapene i Raufoss Industripark er om lag 4 milliarder kroner, der 80 prosent er eksportrettede varer.

Og sitter NE nyheter med opplysninger fra markedshold at et syndikat satt opp av NRP Finans blir kjøperen. Det skal foreligge budaksept, og det avholdes for tiden en avgjørende due diligence-prosess. En håndfull solide investorer blir etter det NE nyheter forstår de nye eierne av parken.

– Det har jeg ingen kommentar til, og jeg sitter i et møte, sier en svært ordknapp Christian Ness i Ness, Risan & Partners til NE nyheter. Terje Trym Rustad hos megleren SPG Corporate Finance vil heller ikke kommentere opplysningene.

Over 1,3 mrd.Raufoss Industripark består av om lag 222 000 utleibare kvadratmeter. NE nyheter skrev i vår at en fullt utleid park ifølge et prospekt gir en årlig kontantstrøm på 113,7 millioner kroner, og at 103 millioner var en realistisk nettoleie. En netto direkteavkastning – yield – på om lag 7 prosent ville ha tilsvart en pris for industriparken på ca. 1,5 milliarder kroner.

Men yielden blir etter det NE nyheter forstår noe høyere, følgelig blir prisen noe lavere. 103 millioner kroner i nettoleie og en yield på 7,5 prosent tilsvarer en prislapp på om lag 1375 millioner kroner.

Uansett, NRP har virkelig vært aktive denne høsten. NE nyheter skrev for to uker siden at et syndikat satt opp av NRP er i ferd med å kjøpe Yara-bygget i Drammensveien 151. Yielden her skal ikke være så skarp som man håpet på, trolig blir den rundt 4,9 prosent. Det tar etter det NE nyheter forstår ennå et par-tre uker før alt er klart.

Erla solgteFor to uker siden ble det kjent at at et NRP-syndikat har kjøpt det såkalte PST-bygget i Nydalen Allé 35 fra Kim Erlas City Finansiering. NRP har på hjemmesidene bekreftet at prosjektprisen her var på ca. 500 millioner kroner. Et selskap i Klaveness Marine-gruppen har tegnet seg for 50 prosent av egenkapitalen i prosjektet.

Videre har et NRP-syndikat denne høsten også kjøpt en terminal- og lagereiendom på Sørlandet for en prosjektpris av 107 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS