Gikk for fem, endte med syv

Publisert Sist oppdatert

Rusta hadde som mål å åpne fem varehus i Norge i løpet av det første året, det ble til syv. Siden lanseringen i fjor har den svenske varehuskjeden tatt imot over en million betalende kunder, sett dagsomsetninger opp mot 900.000 kroner, og etablert salgsflater på totalt 16.000 kvadratmeter. 

– Kjøpekraften og etterspørselen etter produkter til lave priser innen hjem- og fritidssegmentet ser ut til å ha vært enda større enn forventet. Mer enn seks av ti besøkende handler hos oss, noe som har bidratt til et svært godt første år, sier Thomas F. Erlandsen, som er daglig leder for Rusta i Norge. 

Les også: Utvider med fire nye varehus

Avhengig av gode ansatte

For å nå disse milepælene på så kort tid har Rusta vært avhengige av gode ansatte i alle ledd. Rusta begynner å bli en stor norsk bedrift med over 120 ansatte. Erlandsen velger å gi æren til alle de som jobber i varehusene.

– Vi har en utrolig fin gjeng som jobber hos oss i Rusta, uten dem hadde vi aldri fått den gode starten. Det har vært en enorm pågang av søkere til alle varehusene, og det er et annet tegn på at Rusta passer Norge. I dag har vi over 120 ansatte på landsbasis, det hadde vi ikke trodd vi skulle nå på ett år i Norge, sier Thomas F. Erlandsen, Norgessjef i Rusta.

Les også: Åhlens legger ned i Norge

Les også: Shopping i skuddet

Les også: Må si nei til flere leietakere

Planlegger ekspansjon

Det gode etableringsåret har gitt et godt grunnlag for videre ekspansjon. De til nå syv varehusene skal i løpet av 2016 bli minst tolv. Planen er å åpne i Rygge høsten 2015, Hønefoss, Sandefjord og Ålesund våren 2016, og Drammen høsten 2016.

– Så langt har Norgeslanseringen vært en braksuksess. Vi har blitt tatt imot med åpne armer, og ser lyst på fremtiden også her i landet. Vi gleder oss til å ønske fem nye varehus velkommen i tiden fremover. Rusta har store planer om å fortsette ekspansjonen også utover de nye varehusene, og følger hele tiden med på nye lokaler som kan passe våre krav, avslutter Erlandsen.

Les også: Rusta ruster opp

Les også: Ikea satser Max 

 

Powered by Labrador CMS