– Solgt for 850 mill.

Malling & Co mener KLP har bladd opp over 850 millioner kroner for Citypassagen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

KLP meddelte fredag i forrige uke at de – under visse betingelser – har kjøpt Citypassagen (bildet) i Oslo sentrum fra Berner Gruppen AS. Eiendommen inneholder kontor- og forretningslokaler og er på ca. 20 000 kvadratmeter.

Gunnar Gjørtz i KLP oppgav ingen kjøpesum, med henvisning til at overtakelsen forutsetter tilfredsstillende avklaringer fra Skatteetaten.

Men Malling & Co ga på onsdagens store markedspresentasjon noen prisantydninger for store transaksjoner, som er å betrakte som estimater. Og estimatet for Citypassagen er i overkant av 850 millioner kroner, som næringsmegleren mener tilsvarer en direkteavkastning – yield – på ca. 5,25 prosent. Stemmer kjøpesummen, snakker vi om lag 42 500 kroner kvadratmeteren.

NE nyheter har snakket med to markedaktører om transaksjonen, der den ene trodde yielden kunne ha havnet under 5 prosent. Den andre ble vist prospektet og mener leieinntektene fra eiendommen lå i området 45 millioner kroner. Drøyt 2000 kroner kvadratmeteren er ikke urimelig for en så sentral eiendom, selv om det ikke er noe prestisjeobjekt.

850 millioner kroner i kjøpesum og en yield på 5,25 prosent tilsvarer 44,6 millioner kroner i årlige netto leieinntekter. Det indikerer rundt 48 millioner i brutto leieinntekter, altså 2400 kroner kvadratmeteren i gjennomsnitt.

Malling & Co opererer ellers med ca. 1,1 milliarder kroner for Oslo Pensjonsforsikrings kjøp av næringsdelen på Ullevål Stadion og en yield i området 6 prosent.  Denne summen er aldri bekreftet, men var noe Dagens Næringsliv antydet, som først omtalte kjøpet.

Videre estimerer Malling & Co at Statoils hovedkontor på Forus selges for rundt 2,4 milliarder kroner og en yield på 5,7 prosent, mens anslaget for den resterende eiendomsporteføljen til Aberdeen Eiendomsfond Norge II er på 3,8 milliarder kroner. NE nyheter antydet her 3650 millioner kroner ved en samlet yield på 5,75 prosent, 3800 millioner ved en yield nede på 5,5 prosent.

Malling & Co estimerer videre at OBOS betalte ca. 1 milliard kroner for kjøpet av Schibsteds trykker i Sandakerveien 121 i Nydalen. NE nyheter har her skrevet at brutto eiendomsverdier ligger på noe over milliarden.

Powered by Labrador CMS