Vil selge seg ut av Norge

Publisert Sist oppdatert

I dag eier ICA Eiendom om lag 190.000 kvadratmeter næringseiendom i Norge, fordelt på rundt 100 eiendommer. Det er denne porteføljen det svenske morselskapet nå vil legge ut i markedet, melder det svenske nettstedet Fastighetsvärlden.

Les også: Coop kjøper ICA Norge

I følge nettstedet er porteføljen verdsatt til mellom 2,7 og 3,3 milliarder SEK, noe som tilsvarer mellom 2,4 og 3 milliarder kroner. 

– Det er deres tolkning. Som vår konsernsjef Per Strömberg har sagt så kommer vi til å selge de norske eiendommene, og at det vil skje under strukturerte former, sier administrerende direktør Lena Boberg i ICA Fastigheter til Estate Nyheter.

– Vi kommer til å sette i gang en salgsprosess, men dette vil være et langsiktig arbeid. Om vi ender opp med å selge hele porteføljen eller deler av den vil tiden vise, sier Boberg, som nå venter på Konkurransetilsynets tilbakemelding på Coops kjøp av dagligvare-rivalen. 

Les også: Ica selger i Elverum

Les også: Ica kjøper stort i Sverige

I følge Boberg er det foreløpig ikke valgt rådgivere til prosessen.

I dag er rundt 60 prosent av ICAs eiendomsmasse utleid til dagligvarevirksomheten. ICA Eiendom forvalter også rundt 500 innleide lokaler på vegne av Ica Norge. 

 

Powered by Labrador CMS