Kjempebygg på Tøyen

Skanska og Entra går til høsten i gang med å utvikle 30 000 kvadratmeter i det såkalte Sundt-kvartalet på Tøyen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det har vært strid om utbyggingen og rivingen av dagens lokaler. Brødrene Sundt Maskin & Serviceverksted har engasjert seg sterkt i kampen mot utbyggingsplanene. Sundt-kvartalet ligger plassert mellom Lakkegata og Vahls gate. Tvers over veien holder Plan- og bygningsetaten til.

Skanska CD Norway og Entra eier i fellesskap eiendommene som skal utvikles. NE nyheter har skrevet at Skanska høyst sannsynlig flytter hovedkontoret sitt fra Drammensveien til Tøyen, selv om entreprenørselskapet i vår forlenget kontrakten i Drammensveien 60 med Norwegian Property.

Joint ventureDenne uken signerte Entra og Skanska CD Norway en aksjonæravtale for utvikling av Sundt-kvartalet. De to selskapene har ifølge en pressemelding sammen etablert et joint venture-selskap, Sundt-kvartalet AS, der de hver eier 50 prosent av aksjene. Byggestart er satt til oktober 2014.

Utbyggingen består ifølge pressemeldingen av et nytt, moderne og miljøledende kontorbygg på 30 000 kvadratmeter (se illustrasjon/foto – midt i bildet). Bygget vil inneholde både kontorarbeidsplasser, servicetilbud og en flerbrukshall for skole- og barneidrett.

For å tekkes skeptikerne, skal flere av dagens eldre bygninger på eiendommen bevares. Utbyggerne hevder at nytt og gammelt kombineres på en god måte, og det etableres et «sjarmerende gårdsrom mellom byggene».

Stort potensial– Kvartalet har en svært sentral beliggenhet i et område med stort potensial. Nye bygg, og de nye etableringene i Bjørvika og området rundt Schweigaards gate og Oslo S, gjør området til et attraktivt sentrumsområde fremover. Sammen står vi nå for en omfattende og positiv byutvikling, og tilrettelegger for mer aktivitet i denne delen av byen, sier adm. direktør Klaus-Anders Nysteen i Entra i pressemeldingen.

Skanska Norge har signert en entrepriseavtale med Sundt-kvartalet AS om byggingen av det nye kontorbygget. 30 000 kvadratmeter skal fordeles over fem etasjer pluss kjeller. Kontorlokalene kommer fra andre etasje og oppover, mens det tilrettelegges for kafeer og servicetilbud på gateplan.Det er satt høye miljøambisjoner og krav til energieffektivitet.

Jakter leietakereSkanska bekrefter i pressemeldingen at de flytter ved årsskiftet 2016/2017 fra hovedkontoret på Drammensveien til Sundt-kvartalet, og de blir én av flere leietakere i kontorbygget. Entra og Skanska ser derfor etter flere leietakere til bygget.

– Vi er glad for å være med på den spennende utviklingen av Sundt-kvartalet, både som utvikler og entreprenør. Det at vi også velger å gå inn som leietaker i prosjektet, bekrefter at vi ser på området som attraktivt. Både den urbane beliggenheten og bygget representerer de kvalitetene Skanska som arbeidsgiver ønsker å stå for; moderne, nytenkende og miljøriktig, sier adm. direktør Ståle Rød i Skanska i pressemeldingen.

Illustrasjon: Placebo

Powered by Labrador CMS