Wenaas lukker dørene

Publisert Sist oppdatert

Det er uro og kaos i reiselivsnæringen på Oppdal, og situasjonen ble ikke bedre da det i helgen ble kjent at et av skistedets sentrumshoteller stenger dørene før påske.

Hotel Nor, som eies av hotellinvestoren Lars Wenaas, ble lukket mandag. Gjester som var booket inn ble flyttet til Quality Hotell. Sistnevnte hotell eies også av Wenaas.

Les også: Eventyrlig hyttesalg i saftbygda

RettssakFra før er det kjent at det går mot arbeidsrettssak mellom den lokale reiselivsorganisasjonen Destinasjon Oppdal og tidligere daglig leder, som ble oppsagt i fjor.

Styrelederen i Destinasjon Oppdal har også fratrådt.

Den siste tiden har mange ansatte i Wenaas-selskapet Oppdal Booking blitt sagt opp. Ved Quality Hotell skal bemanningen ha blitt redusert fra 40 mennesker til «en håndfull», ifølge avisen Opdalingen er det bare kjøkkensjefen og en servitør igjen.

Les også: Ola Mæle går for alpin storsatsning

– For få gjester– Innbookingen er for svak. Det er en overkapasitet her i Oppdal etter at Skifer Hotel kom, sier daglig leder Kjell Vidar Myrann i Oppdal Booking til Opdalingen på spørsmål om hvorfor Hotel Nor stenger.

Les også: Det lugger i luksussegmentet

Røkke-hotell fullbooketSkifer Hotel eies av Kjell Inge Røkke og Arthur Buchardt. Hotelldirektør Erik Sæther kan melde om et fullbooket Skifer Hotel lenge før påske.

Les også: Røkke taper på hotellsatsning

Sæther, som selv har bakgrunn som hotellsjef fra Hotel Nor, stiller seg undrende til begrunnelsen fra den daglige lederen i Oppdal Booking.

– Det påvirker hele destinasjonen at man ikke har forutsigbar drift. Vi har ingen fordel ved at de stenger dørene, sier Sæther til Opdalingen.

Powered by Labrador CMS