Kjøper av Storebrand

Ness Risan & Partners har på vegne av et syndikat kjøpt et større kombinasjonsbygg på Skedsmo av Storebrand.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Eiendommen det er snakk om, er Gneisveien 3 (se foto) i Skedsmo kommune, på venstre siden av E6 oppover og rett etter Skedsmokorset. Dette er et typisk logistikkområde og et område, der Storebrand Livsforsikring høsten 2010 kjøpte bygg av Bulk Eiendom i en større porteføljetransaksjon. Storebrand eier flere bygg i Gneisveien.

Foreløpig er kjøpesum og syndikateierne ukjente, men partner Knut Ekjord i Ness Risan & Partners letter litt på sløret overfor NEnyheter:

– Det et syndikat som er satt opp av oss som har kjøpt eiendommen, som har en bygningsmasse på ca. 17 000 kvadratmeter. Tomten er på ca. 70 mål, med DHL som leietaker, sier Ekjord. Fraktselskapet DHL har sitt hovedkontor i Gneisveien 3.

Bygget som selges, er fra 2002 og ifølge Ekjord påbygget i to runder, i henholdsvis 2004 og 2006.

– Årsleien er på 17,2 millioner kroner, men det ligger både tilleggsleier og rabatter i leien, så den gir ikke så mye mening, sier Knut Ekjord.

Prisen er altså foreløpig konfidensiell. En brutto leie på 17,2 millioner kroner og en netto leie på drøyt 16 millioner kroner, indikerer en salgspris rundt 235-250 millioner kroner, gitt et netto direkteavkastningskrav (yield) på 6,5-7 prosent. Leieprisstrukturen er imidlertid spesiell.

Storebrand-kjøpet i 2010 i det samme området skjedde til en nettoyield rundt 6,5 prosent. Eierkostnadene i lagerbygg er vanligvis lave, ettersom det i all hovedsak inngås barehouse-kontrakter. Det vil i praksis si at leietaker dekker mesteparten av normale eierkostnader.

Powered by Labrador CMS