Kjempetransaksjon i logistikkmarkedet

Bulk Eiendom AS selger logistikkbygg for 1,45 milliarder kroner til Storebrand Livsforsikring.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Bulk opplyser i en pressemelding at de 1. september selger fire topp moderne logistikkbygg på til sammen 105 000 kvadratmeter til Storebrand Livsforsikring. Salgsprisen tilsvarer 13 800 kroner kvadratmeteren. Logistikkporteføljen som selges til Storebrand Livsforsikring, består av en omlastningsterminal, to lager og et lager med tillegg av utelager.

Bulk Eiendom skriver i pressemeldingen at de med salget ønsker å frigjøre kapital til å styrke posisjonen som en ledende utvikler av moderne lager- og logistikkfasiliteter i Norge.

I NorgestoppenEn transaksjon på 1,45 milliarder kroner er blant de aller største i Norge hittil i år, der Niams kjøp av Sektor Gruppen til 5 milliarder kroner og Norwegian Propertys salg av Norgani til Pandox (8 milliarder) skiller seg ut.

Bulk-porteføljen består av fire nybygg og fem leietakere med i snitt 18 års gjenværende leietid for leiekontraktene, og til såkalte barehouse-betingelser. Leietakerne er Posten Norge (Bring), VVS-grossisten Ahlsell Norge (bildet), -nille, DSV Solutions og Eek Transport.

Årlige leieinntekter utgjør ifølge Bulk Eiendom ca. 96,5 millioner kroner, som gir en netto yield på lave 6,5 prosent, gitt 2,5 prosent i eierkostnader. 6,5 prosent er et halvt prosentpoeng under det som regnes som ”prime yield” i det norske logistikkmarkedet, der de beste eiendommene oppnår 1000 kroner kvadratmeteren i årlige leieinntekter.

Det er Arctic Securities som har vært rådgiver for Bulk Eiendom i transaksjonen. 

Refser bransjen– Snittleien på lagerarealer i denne porteføljen ble inngått på 750-800 kroner per kvadratmeter. Det blir derfor feil å dele totalleie på antall kvadratmeter bygg, som da ville gitt 920 kroner per kvadratmeter. Nå som interessen for lager og logistikk er økende, håper jeg at eiendomsbransjen tar seg tid til å bli mer presise i dekningen av dette segmentet, sier partner Peder Nærbø i Bulk Eiendom i pressemeldingen.

Alle byggene ligger også langs primæraksen for logistikk, nemlig E6 Vestby-Gardermoen– Vårt mål har vært å skape de beste forutsetninger for våre leietakere til å konkurrere i en lavmargins bransje som logistikk, sier Nærbø.

Fortsatt forvaltningStorebrand Livsforsikring overtar altså eiendommene, men Bulk Eiendom vil fortsette å utføre forvaltningen og stå for oppfølgingen.

 – Som byggherre har vi den beste forutsetningen for å følge opp entreprenørenes ansvar igarantiperioden og de forventningene leietakerne har for sine arealer. Det er viktig at det blir kontinuitet som sikrer at forvaltningen kan gjøres kostnadseffektivt, kommenterer Nærbø.

Bulk Eiendom har etter avhendelsen fortsatt ca. 1300 mål til under utvikling og har stor interesse for nye prosjekter. Nærbø tror selskapet oppnår best verdiskapning ved å konsentrere seg om disse områdene fremover.

 

Powered by Labrador CMS