Niam kjøper Sektor

Private equity-selskapet Niam kjøper Sektor Eiendomsutvikling, som verdsetter selskapet til 7 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Både Finansavisen og Dagens Næringsliv bekrefter onsdag at salget av Sektor endelig er i boks. Bilarvingene Knut, Stein og Bjørn Schage får en gevinst på 2,4 milliarder kroner. Brødrene kom seg inn i selskapet da det ble skilt ut fra Møller Gruppen i 2003.

Finansavisen skriver at det på forhånd var ventet at Stein Schages familiegren ville selge sin del, mens brødrene Knut og Bjørn Schage skulle halvere sin del. I stedet kjøper Niam hele selskapet, unntatt Bryn senter i Oslo og Kuben i Hønefoss. Disse sentrene beholdes av Knut og Bjørn Schage, som også overtar Sektors eierandel på 40 prosent av minikjøpesenterkjeden Salto Eiendom.

– Prosessen har vært lang og tidkrevende, så det er godt å komme i mål. Samtidig er det jo vemodig å gi fra seg dette, men vi er veldig fornøyd med både pris og kjøper. Vi legger Salto-andelen inn i vårt andre selskap, Sektor Eiendomspartner, og mener vi kommer styrket ut av transaksjonen, sier Knut Schage til Finansavisen.

Adm. direktør Eirik Thrygg i Sektor Eiendomsutvikling (bildet) sier til avisen at det etter oppkjøpet ikke er noen grunn til å endre noe som går bra fra tidligere.

– Vi skal fortsatt skape gode vekstvilkår for våre leietakere, som igjen gir god avkastning for våre eiere. Siden vi fortsatt skal forvalte Kuben og Bryn, er markedsposisjonen intakt, sier Thrygg.

Seniordirektør Kjell Sagestad i Niam sier følgende om transaksjonen til Dagens Næringsliv:

– Det skal to til for at det blir en bra dans. Det er bra å kjøpe når få andre aktører gjør det. Når mange aktører er på banen, tyder det på at markedet er opphetet og prisen er høy.

Analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom mener salget av Sektor Gruppen er en god mulighet til å komme inn i det norske markedet.

– Å komme inn på det norske markedet for kjøpesentre har vært vanskelig, fordi det har vært et marked dominert av store og langsiktige eiere. Med unntak av Steen & Strøm-transaksjonen i 2008, har de aller fleste sentrene som har vært solgt de siste årene, vært små eller hatt spesielle beliggenheter, sier Eggen til Dagens Næringsliv.

Eiendomsanalytiker Truls Kolsrud Engene i SEB Enskilda mener oppkjøpet av Sektor Eiendomsutvikling ”definitivt er en stor transaksjon” og den største transaksjonen så langt i år. Man må tilbake til Steen & Strøm-transaksjonen i 2008 for å finne noe i nærheten av dette.

Powered by Labrador CMS