NYTT: Grim Torv skal utvikles til en moderne bydel. Ill.: LINK arkitektur og Multiconsult Kristiansand
NYTT: Grim Torv skal utvikles til en moderne bydel. Ill.: LINK arkitektur og Multiconsult Kristiansand

Vil bygge en ny bydel med 40.000 kvadratmeter

Grim Eiendom og Norgesgruppen skal utvikle et fremtidig og urbant storkvartal ved å kombinere bolig, næring og handel.

Publisert Sist oppdatert

Grim Torv ligger mellom to innfartsveier til Kristiansand, en kilometer øst for Kvadraturen. I dag står det et utdatert butikksenter der, omringet av en parkeringsplass og noen gamle bygninger inkludert de fredede mursteinsbygningene etter Christiansands Møller. Utviklerne ser for seg 40.000 kvadratmeter bebyggelse i opptil ti etasjer, fordelt på 25.000 kvadratmeter til 300 boliger og 15.000 kvadratmeter til handel, kontor og næring. All parkering skal skje i kjelleren og det skal bygges en barnehage der.

LES OGSÅ: 109 leiligheter for 500 millioner

LINK arkitektur ved Team Urban og Multiconsult Kristiansand vant for en stund siden oppdraget med å utarbeide en mulighetsstudie for prosjektet.

– Grim Torv er innrammet av blandet bebyggelse. Det legges til rette for en urban og aktiv livsstil ved å koble kvartalet til turstier, idrettsanlegg, rekreasjon, gang- og sykkelveier, og kollektivtransport. En viktig utfordring er å tilrettelegge for uhindret flyt for gående og syklende gjennom kvartalet. På denne måten skal storkvartalet bli et naturlig bydelssentrum, skriver de blant annet.

– Vi har nå sendt kommunen det første utkastet til detaljreguleringsplanen, som forhåpentligvis blir behandlet før jul. Går alt etter planen kan vi komme i gang med bygging om et par, tre år, sier Daniel Svendsen i Grim Eiendom.

Nøyaktig hvordan nye Grim Torv blir er ikke fastsatt, blant annet ser utviklerne på litt ulike boligkonsepter.

LES OGSÅ: River butikksenteret for å bygge boliger

– Det er behov for leiligheter i denne bydelen som er et områdesentrum i kommuneplanen, men vi vil ha inn flere enn bare seniorer. Derfor ser vi på flere boligkonsepter med blant annet rekkehus for barnefamilier i de to første etasjene og ordinære leiligheter over der. Med nærhet til turområder, idrettsanlegg og skoler har vi tro på den bredden. Dessuten er det bare ti minutter å gå til sentrum derfra, påpeker han.

Bygningene etter Mølla er 5.000 kvadratmeter store og skal fylles med kontorer og servering. I tillegg skal det bygges 10.000 nye kvadratmeter til næring og butikker på gateplan.

Hva herligheten kommer til koste har Svendsen ingen mening om på dette tidspunktet.