Vi skal redde verden

Estate Play tar Nicolai Riise i MAD arkitekter på ordet og går i gang med en ny serie som tar for seg miljø, ombruk og hvordan eiendomsbransjen kan tjene penger på å tenke grønt.

Publisert Sist oppdatert

«Vi skal redde verden» er den ambisiøse tittelen på Estate Plays nye serie som tar for seg eiendomsbransjens muligheter til å gjøre en forskjell (med lønnsomhet) innenfor miljø.

– Nå har vi jobbet med videoinnhold i halvannet år, og begynner å finne en form vi er fornøyd med. Vi er i en kontinuerlig utvikling og produktet blir bedre og bedre. Vår nye serie «Vi skal redde verden» er basert på administrerende direktør i MAD Arkitekter, Nicolai Riise, sitt friske svar under MIPIM i Cannes, sier Silje Rønne i Estate Media.

Sammen med Nicolai Riise har hun laget en innovativ og spennende bærekraftserie med fokus på ombruk av materialer i bygg.

– Vi intervjuer de ledende innenfor dette feltet. Vi presenterer et helt nytt økosystem og en måte for bransjen å jobbe på som både er lønnsom og bra for miljøet. Personlig mener jeg at dette er den viktigste og mest interessante serien vi har laget, og hvis jeg var dere ville jeg sett hver eneste episode, fortsetter Rønne.

I Cannes uttalte Erik Solheim at det er næringslivet som blir nøkkelen til å nå målene om kutt i CO2-utslippene. Og særlig eiendomsbransjen vil spille en viktig rolle.

– I løpet av 11 år skal vi nå FNs klimamål. At vi vil få strengere krav og restriksjoner til byggeprosessene, er det ingen tvil om. Det interessante er også hvordan de finansielle institusjonene ser på dette, og hvilke nye muligheter som åpner seg i bransjen fremover. Alle fokuserer på coworking om dagen, men jeg mener det er innenfor miljø at de virkelig store mulighetene ligger for eiendomsbransjen.

Powered by Labrador CMS