JUBEL: Anders Ohm og Pedersgata Utvikling mottok Cityprisen. Her flankert av jurymedlemmene Jan Inge Røyland (tv) fra EiendomsMegler 1 SR, Evy Eftestøl fra Stav Arkitekter AS og Vidar FIskum fra Norsk Eiendom. Jurymedlem Christine Sagen Helgø fra Camar Eiendom var ikke til stede da prisen ble delt ut.
JUBEL: Anders Ohm og Pedersgata Utvikling mottok Cityprisen. Her flankert av jurymedlemmene Jan Inge Røyland (tv) fra EiendomsMegler 1 SR, Evy Eftestøl fra Stav Arkitekter AS og Vidar FIskum fra Norsk Eiendom. Jurymedlem Christine Sagen Helgø fra Camar Eiendom var ikke til stede da prisen ble delt ut.

Vant Cityprisen Rogaland 2023

Pedersgata Utvikling stakk av med den prestisjetunge Cityprisen i Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

CITYKONFERANSEN STAVANGER (Estate Nyheter) Det var i konkurranse med to sterke kandidater at Pedersgata Utvikling mottok Cityprisen Rogaland under middagen på Citykonferansen Stavanger. Utviklingen av Pedersgata er drevet frem av Anders Ohm, som etter hvert fikk med Smedvig Eiendom som partner og kunne akselerere utviklingen av gaten.

Juryen omtaler utviklingen av Pedersgata som et forbilledlig oppgraderingsprosjekt av et byområde.

«Vinneren har i tett samarbeid med byantikvaren oppgradert bygningsmassen, og tilført verdi gjennom ny og attraktiv bruk. Vinneren viser at miljø, sosial og økonomisk bærekraft i høyeste grad lar seg forene, og ikke bare skaper merverdi for byggeier og byggherre, men også for samfunnet som helhet. Gjennom fokus på historie, stedsidentitet og stedstilhørighet, har man ikke bare skapt en attraksjon for byens befolkning, men også styrket hele Stavanger som internasjonal destinasjon.

Pedersgata tildeles Cityprisen Rogaland 2023, som et forbilledlig oppgraderingsprosjekt av et byområde. Fra å være en gatestrekning med et belastet rykte, har Pedersgata blitt løftet til en attraksjon i seg selv og bidrar til å bygge lokal stedsidentitet og tilhørighet i Stavanger. Med fokus på miljø, klima, brukervennlighet har byggene i området blitt modernisert samtidig som kulturhistoriske verdier er ivaretatt.

Prosjektet utmerker seg i så måte som et foregangsprosjekt til etterfølgelse i alle norske byer og tettsteder, og viser hvordan lokal gründerånd og eller ildsjeler kan bidra til å løfte et helt samfunn gjennom godt kvalitetsmessig arbeid i kombinasjon med sunn forretningsdrift», skriver juryen i sin begrunnelse for vinneren.

– Dette begynte helt tilfeldig i 2011 da jeg kjøpte ett hus i Pedersgata med den enkle tanken om at jeg skulle pusse det opp og selge det og tjene noen kroner. Ett hus ble til to, to ble til ti og i 2020 fikk jeg en telefon fra Smedvig Eiendom. De spurte om vi skulle ta en prat, og praten ble til et samarbeid og nå er vi vel oppe i 50 eiendommer til sammen. Det er kjekt at vi har klart å etablere en destinasjon, men det er fortsatt mye arbeid som gjenstår før vi er helt i mål. Dette er veldig kjekt og motiverende og inspirerende, så det er bare å jobbe på videre, sa Ohm under seierstalen.

De øvrige kandidatene til prisen, var Innoasis og Fiskepiren.

Smedvig, som har vært med på vinneren Pedersgata Utvikling, var også nominert ved sitt prosjekt Innoasis. Smedvig har transformert et utdatert og slitent kontorbygg som tidligere huset Oljedirektoratet og NAV til Innoasis, et moderne miljøbygg som inviterer naboene inn i bygget og er blitt en møteplass for oppstartsbedrifter, akademia og investorer.

Stavangerregionen Havn har transformert den tidligere fergeteminalen i Stavanger sentrum til den inviterende konsertscenen Fiskepiren. Det meste av de opprinnelige konstruksjoner er beholdt, samtidig som det er skapt et hypereffektivt og svært populært scenekunstanlegg. Fiskepiren runder godt og vel 200 arrangement i løpet av året, og driftes av Utopia og Fiskepiren.

Powered by Labrador CMS