STORT: Sånn blir det nye logistikksenteret etter utvidelsen med 9.000 kvadratmeter.

Utvider kraftig i Sandefjord

Ett år etter at dagens terminal sto ferdig i 2019 var den for liten. Nå skal den utvides med 9.000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Peab skal bygge en ny postterminal på Borgeskogen for Posten Eiendom, halvannen mil nord for Sandefjord sentrum.

Terminalen skal stå klar i november 2023, som et resultat av sterkt økende pakkevolum de seneste årene ifølge en pressemelding.

– Vi er i en heldig posisjon som går inn i årets siste kvartal med god ordretilgang. Det styrker vår posisjon i et byggmarked som for tiden er preget av usikkerhet, sier Terje Kaasa Larsen som regionsjef for Peab Bygg i Telemark, Vestfold og Buskerud.

Sterkt økende netthandel

Det nye anlegget blir en utvidelse av Postens logistikksenter på 10.000 kvadratmeter som ble tatt i bruk i januar 2019. Allerede året etter ble det klart at kapasiteten var for liten. Eiendomsdirektør Edvard Nervik i Posten Norge forteller at pandemien medførte en sterk økning i netthandelen – og at denne trenden fortsetter.

– Vestfold har mange netthandelsaktører som trenger logistikkløsninger. Når vi nå bygger ut på Borgeskogen, skal vi også etablere en ny og større pakkesorteringsmaskin som vil håndtere det sterkt økende volumet i pakkeforsendelser. Dette kommer både det lokale næringslivet og pakkemottakerne til gode, sier han.

Den nye terminalen får en grunnflate på 9.000 kvadratmeter, og nesten like stort uteareral.

Bygget skal miljøsertifiseres som Breeam very good, og få oppvarming fra energibrønner.

Powered by Labrador CMS