HERSKAPELIG: Det er ikke noe å si på hverken huset eller beliggenheten.
HERSKAPELIG: Det er ikke noe å si på hverken huset eller beliggenheten.

Tvenge selger kremvilla i kremstrøk

Den opprinnelige direktørvillaen fra 1920-tallethar i flere år blitt brukt som barnehage, men er fortsatt regulert til bolig.

Publisert

Gange-Rolvs gate 3 på Skarpsno ved Frognerstranda i Oslo eies av Øystein Tvenge. Han kjøpte eiendommen for over et år siden av Bjarne G Samuelsen og Christian S. Gjerstrøm i Ebbell Eiendom.

Nå skal han selge herligheten som i dag er leid ut til en barnehage for over 1,9 millioner kroner i året. Prisantydningen hans er 60 millioner kroner.

- Dette er et gammelt herskapshus som for rundt 30 år siden fikk midlertidig dispensasjon til barnehage. De vil nok være der videre og har kontrakt til 2030. Men siden reguleringen sier bolig er det mulig bare søke om tilbakestilling av den, sier Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål.

Investorene er på

Han forteller om god interesse og har på et døgn fått fem forespørsler om visning.

- Disse er utelukkende investorer som ser etter en god avkastning på investert kapital. Med tanke på svingningene i markedet og ikke minst dagens situasjon i verden, ser vi oftere og oftere at folk heller vil sette pengene sin i murstein på Oslo vest enn i fond og på børs, påpeker han.

Langtind tror kjøperen som ender opp med denne eiendommen tenker på verdiøkningen og ikke minst en god cashflow i åtte år. Selve huset er 775 kvadratmeter og står på ei drøyt mål stor tomt.

- Kanskje er huset mer verdt som bolig enn utleie etter hvert, ikke minst med tanke på den overraskende store tomta. Såkalt bemidlede personer er dessuten svært interesserte i denne typen eiendommer til bruk som et slags family office, sier han.

Investerer i eiendom

- Du nevnte verdenssituasjonen og markedet. Hva med verdien hvis markedet faller?

- Alle typer eiendommer på Oslo vest møtes alltid med stor interesse i markedet fordi potensielle kjøpere opplever at pengene deres er tryggere der enn andre steder i byen.

Så vil det alltid være noen som advarer mot at eiendomsprisene vil falle, men jeg tror ikke det skjer på en slik adresse og beliggenhet. Slike aktører ser at alternativet til 3,5 prosent avkastning på sparepengene sine er under en prosent i banken. At de velger eiendom bør ikke komme som en overraskelse på noen, poengterer han.

Powered by Labrador CMS