BETYDELIG INTERESSE: Mer enn 60 aktører har henvendt seg etter at det ble kjent at dette lokalet i Skovveien på Frogner skal selges. - En butikkseksjon på Frogner er godt egnet for den litt mer spesielle handel, sier Eiliv Christensen i Tiger Næringsmegling.

Transaksjonsmarkedet: - Stor respons på små lokaler

Eiendomsprisene peker nedover og det lugger kraftig i transaksjonsmarkedet. Men dette lokalet på Frogner, som huser Frogner Antikvariat, har fått god respons etter at det ble lagt ut for salg.

Publisert Sist oppdatert

Et par kvartaler fra Lapsetorvet ligger Frogner Antikvariat. Virksomheten har hatt tilhold i lokalene siden 1980-tallet, fra 2007 med Karin Adde Magnussen som eier og driver. Magnussen valgte i sin tid å kjøpe lokalet. 79-åringen ønsker nå å pensjonere seg, og har derfor lagt ut eiendommen for salg.

- Det har vært en fin reise med mange hyggelige opplevelser. Vi har våre faste kunder, både eldre og unge, sier Magnussen.

SELGER: Karin Adde Magnussen og Richard Engelbrektson kan se tilbake på 16 års drift av Frogner Antikvariat. Nå venter pensjonisttilværelsen, og med det skal lokalene selges.

Estate Nyheter møter henne i lokalene sammen med sin mann Richard Engelbrektson. Til stede er også daglig leder Eiliv Christensen i Tiger Næringsmegling, som har fått i oppdrag å finne en kjøper til lokalene.

- Hvordan har interessen vært?

- Vi har hatt meget stor interesse! Det er over 60 stk. notert. En god håndfull av disse er reelle interessenter som vurderer objektet nå og som vi er i dialog med. Vi har allerede mottatt bud, sier Christensen.

Lokalene er på rundt 45 kvadratmeter og er priset til 4,5 millioner kroner.

- Vi støtter dette nivået på bakgrunn av forventet leie og overbevisningen om at dette er god lokasjon, fortsetter Christensen.

- Stabilt og solid marked sett over tid

- Er det mulig å regne hjem kjøp av slike lokaler?

- Ja, det er selvfølgelig mulig. Beliggenheten og brukers konsept er helt avgjørende. Det er stor variasjon på verdisettingen i de ulike handlegatene i Oslo og innen samme område - 50 meter avstand mellom riktig og «feil» lokasjon i området kan være avgjørende. Et godt og tidsriktig konsept med litt langsiktighet i forretningsplanen trumfer det meste.

Christensen skryter av beliggenheten.

- Frogner-området er et stabilt og solid marked sett over tid. I den senere tid har serveringsmarkedet vist en vekst i lokalmiljøet, og Solli Plass med blant annet Sommerro er en hub alle vet om. Dette tiltrekker publikum utenfra området mer enn tidligere. For noen år siden var Bygdøy Allé også en attraktiv handlegate, men det virker som mesteparten av aktiviteten der har trukket litt inn på Frogner. 

- Vår vurdering er at en butikkseksjon på Frogner er godt egnet for den litt mer spesielle handel – eller som et sentralt brohode for større virksomheter - eventuelt som et servicekontor for nye tjenester som er under utvikling.

Fargerikt kundemønster

- Jeg hadde satt pris på om ny eier av lokalene ville fortsette med antikvariat, men dette må selvfølgelig være opp til kjøperen, sier innehaver Magnussen. Hun ramser opp en rekke historier forbundet med driften.

- En gang kom det inn en fyr som var litt rufsete. Han spurte etter 1700-tallsbøker. Ja vel, tenkte jeg, og pekte mot det vi hadde. Etter at han hadde klatret rundt i hyllene her en stund, endte det med at han kjøpte bøker for 40.000 kroner.

- Man skal ikke skue hunden på hårene, skyter Engelbrektson inn.

- Så har vi hatt kunder som har etterspurt x antall hyllemeter med bøker, uten å spørre om innholdet. De skal ha det til pynt. Blant disse var en kvinne som var her og bare måtte ha den ene veggen fylt av bøker, fordi hun syntes den var så fin. Og slik ble det, sier Karin Adde Magnussen.

 

Powered by Labrador CMS