Aktuelt:

ØKT YIELD: Ingrid Handeland fra Corporate Finance-avdelingen i SR-Bank Markets melder om økt yield i Stavanger under Citykonferansen Stavanger.

Transaksjoner for 7,65 milliarder i Stavanger

Transaksjonsvolumet i Stavanger så langt i år er på 7,65 milliarder kroner fordelt på 26 transaksjoner over 50 millioner kroner.

Publisert

Det kommer frem i Eiendomsmegler 1 Næringseiendoms ferske markedsrapport for andre halvår. Næringsmegleren melder om et transaksjonsmarked med stor aktivitet frem til september.

– Snittstørrelsen er på 240 millioner kroner og medianen er 150 millioner, så det er noen veldig store transaksjoner i disse tallene. Den største er OROEiendoms kjøp av eiendommene til Tjelta Eiendom gjennom Forus Areal, sier Ingrid Handeland fra Corporate Finance-avdelingen i SR-Bank Markets.

Hun melder om et marked hvor det ikke har vært så mange transaksjoner som indikerer utvikling av yieldbildet i regionen.

«Det er et stort innslag av utvikling og høy arealledighet på eiendommene som er solgt i vår region. Allikevel er det grunn til å tro at yielden har steget noe», skriver næringsmegleren i rapporten.

I øvrige deler av landet er det lagt til grunn at laveste yield har steget med 0,6 prosent», skriver næringsmegleren og anslår at det har vært tilsvarende utvikling i yielden i Stavanger.

– Vi forutsetter at vi korrelerer med de andre storbyene og der har prime yield steget med 50 til 70 basispunkter, sier Handeland.

Hun forventer at yielden vil stige videre fremover.

Når det gjelder hvilke type aktører som har markert seg i transaksjonsmarkedet, har lokale eiendomsselskap har vært de største selgerne av næringseiendom i Stavanger i år, med over halvparten av volumet. Samtidig står de lokale for under en fjerdedel av kjøpsvolumet. De finansielle aktørene står for en fjerdedel av salgene. Nasjonale eiendomsselskaper står for nesten halvparten av kjøpene målt i volum. Godt over halvparten av eiendomstransaksjonene har vært i kombinasjonssegmentet.

Powered by Labrador CMS