Telia Arbeidsplass – i dag og i fremtiden

Når det kommer til arbeidsplassutvikling, jobber vi i iARK hardt for å være et bærekraftig forbilde og en kunnskapsrik aktør og pådriver. I løpet det rare korona-året har vi både ferdigutviklet, og hatt oppstart av, flere spennende prosjekter med fokus på bærekraft og sirkulær økonomi. Synet vårt på arbeidsplassen er i ferd med å bli radikalt endret. Klimaendringer og en global pandemi har endret måten vi både jobber på, og forholder oss til vår fysiske arbeidsplass. I fremtiden må bedriftene være villige til å tilpasse arbeidsmetodene, tilrettelegge, være fleksible, og ta høyde for nye utfordringer og muligheter. Et selskap som allerede så denne utviklingen før korona ble en del av vår virkelighet er Telia. I august 2021 flytter de inn i «fremtidens kontor» i Økern Portal i Oslo.

Kunnskap gir mangfold

Telia har over 1700 ansatte som skal inn i 25.000m2 nybygg på Økern. De tre bærende målsetningene for designbriefen har vært menneskelighet, bærekraft og teknologi. Sammen med «lekne elementer» og Telia sine verdier «Dare, Care & Simplify» gir dette store muligheter for et helt enestående resultat. Fokus på bærekraft, og økt åpenheten og kommunikasjonen, har resultert i et mangfold som ga helt nye forutsetninger under planleggingen og innredningen av Telia sin nye arbeidsplass.

Telias kontorer på Økern portal. Prosjekt ved IARK. Foto: Niklas Hart
Telias kontorer på Økern portal. Prosjekt ved IARK. Foto: Niklas Hart

Fremtidens løsninger

Arbeidslivet etter korona vil endre seg, og Telia ønsker å tilrettelegge best mulig i sitt nye hovedkontor i Økern Portal. Selskapet skal ta høyde for nye arbeidsformer når de flytter inn i nye lokaler. I tillegg skal de ansatte jobbe på tvers av tradisjonelle siloer – dette stiller krav til hvordan lokalene utformes.

Telias Kontorer på Økern portal. Prosjekt ved IARK.
Telias Kontorer på Økern portal. Prosjekt ved IARK.

Utradisjonell velkomst

Telia velger å motta kunden litt utradisjonelt ved å fjerne resepsjonen og erstatte den med en gjeste-lounge. Ved ankomst identifiserer gjesten seg med en QR-kode, og blir invitert inn i en lounge hvor de får tilbud om wifi og kaffe fra en vert. Videre blir gjestene invitert innenfor av Telia sine ansatte.

En sirkulær reise

Designere og arkitekter står for et viktig bidrag i omstillingen til en sirkulær økonomi. Så mye som åtti prosent av et produkts miljøavtrykk avgjøres av hvordan det er designet. Vi interiørarkitekter må være med å bidra til kvalitet og lang levetid, tilrettelegge for vedlikehold og reparasjon, og å ha kunnskap til å se noe annet enn søppel i alt som er brukt.

Men sirkulærøkonomi handler ikke bare om måten vi produserer og bygger på, eller hvilke produkter og materialer vi bruker. Det handler vel så mye om systemer og forretningsmodeller som gjør en sirkulær modell mulig – her er Telia et selskap som virkelig skiller seg.

Vi tror Økern Portal er et av de mest bærekraftige prosjektene som er blitt gjort i den nyere tid, og vi er svært stolte av å være en del av Telia sin reise.

Ca. 50% av møblene er gjenbruksmøbler fra Nydalen. Alle arbeidsbordene er fikset og stoffene renset. Foto: Niklas Hart
Ca. 50% av møblene er gjenbruksmøbler fra Nydalen. Alle arbeidsbordene er fikset og stoffene renset. Foto: Niklas Hart
Powered by Labrador CMS