TIDLIG UTE: Mathis Grimstad i Stor-Oslo EIendom var tidlig ute og interesserte seg for bruk av ny teknologi i eiendomsbransjen og var blant de første investorene og kundene til Spacemaker.

Mathis Grimstad vil bruke tech til å senke byggekostnadene og halvere behandlingstiden i PBE

Stor-Oslo Eiendoms sjef er klar i sin tale i podcasten Proptech til frokost: – Oljebransjen reduserte produksjonskostnadene med det halve - det må vi også.

Det er i podcasten Proptech til frokost at Mathis Grimstad tar til orde for en aldri så liten revolusjon i eiendomsbransjen. Han mener eiendom fortsatt bygger på samme måte som for 50 og 100 år siden og at det derfor er stort potensial for å ta i bruk ny teknologi for å forbedre effektiviteten og få ned kostnadene i utbyggingene.

– På veldig få år snudde oljebransjen seg helt rundt med ny teknologi og reduserte kostnadene på olje og gass med det halve. Det må skje i vår bransje også, sier Grimstad i podcasten.

Han tror også det er stort potensial for at bruk av for eksempel digitale tvillinger kan få ned behandlingstiden i Plan- og bygningsetaten.

– Den kan halveres, sier Grimstad i podcasten.

I Oslo pågår det nå et prosjekt i Hovinbyen med bruk av digitale tvillinger. Teknologien stammer fra nettopp oljebransjen og kan gi en enorm effektivitetsforbedring for utviklerne og kommunen.

Mathis Grimstad var en av pionerene blant eiendomsselskapene innenfor norsk proptech og var blant initiativtakerne til å samle eiendomsbransjen og proptech-selskapene. Han er imponert over den norske sektoren.

– Vi så veldig fort at de norske selskapene hevdet seg veldig godt, sier Grimstad, som har spesielt sansen for en del av de unge gründerne.

– Det som er så bra, er at de har et sånt enormt pågangsmot og samtidig så er de så befriende at de ikke noe med seg i bagasjen og sier nei det går ikke og det er vanskelig med entreprenørene. Det tenker de ikke på og vi lærer masse av de, sier Grimstad.

Blant selskapene som Stor-Oslo Eiendom satset på, var Spacemaker. Der tjente de gode penger da selskapet ble solgt for milliardbeløp til amerikanske Autodesk.

– I ettertid skulle vi selvfølgelig ha investert mye mer, smiler Grimstad.

Podcasten Proptech til Frokost er tilgjengelig på Apple podcast, Spotify, Acast, Google podcast og andre podcastplattformer. Du kan også høre podcasten ved å klikke på direktespilleren under her:

Powered by Labrador CMS