Aktuelt:

TREDJE STØRST: Etter kjøpet av Arcasa Arkitekter vil Swecos arkitektdivisjon bli landets tredje største arkitektkontor. Fra venstre Adm. direktør i Sweco Grete Aspelund, daglig leder i Arcasa Anne Cathrine Lund-Steigedal og divisjonsdirektør arkitektur og byutvikling i Sweco Eva Lothe.

Sweco kjøper Arcasa Arkitekter

Med ambisjoner om å skape landets beste fagmiljø for bærekraftig byutvikling og arkitektur, kjøper Sweco opp Arcasa Arkitekter.

Publisert Sist oppdatert

Knappe to år etter at Sweco kjøpte TAG Arkitekter og opprettet divisjonen Arkitektur og byutvikling, gjennomfører rådgivningsselskapet et nytt oppkjøp av arkitekter. Med kjøpet av Arcasa Arkitekter blir Sweco ett av de største miljøene for arkitekter, landskapsarkitekter og byutviklere i Norge med til sammen 180 ansatte under merkevarenavnet Sweco Architects.

Arcasa Arkitekter har 70 ansatte og omsatte for 125 millioner kroner i 2021. Arkitektfirmaet har sin hovedvirksomhet innenfor boligutvikling, med en betydelig andel plan- og reguleringssaker. Blant prosjektene er Rolfsbukta på Fornebu, Eufemias Hage, Millskvartalet, Karenslyst allé 49, Oslo K i Kværnerbyen og Parallell på Løren.

– For å forme fremtidens bærekraftige nabolag, må vi jobbe tverrfaglig. I 2020 ble arkitekturkontoret og boligspesialisten TAG en del av Sweco. Nå styrker vi designmiljøet vårt ytterligere, og ønsker Arcasa Arkitekter velkommen til oss, sier Swecos adm. direktør, Grete Aspelund.

Etter kjøpet blir Swecos arkitekturdivisjon Norges tredje største arkitektkontor og markedsledende innenfor boligarkitektur.

– Vi har over en periode vurdert muligheten for å inngå et strategisk samarbeid med et større kompetansemiljø og mener Sweco blir en god eier for Arcasa Arkitekter. Sweco har definert bærekraftig arkitektur og byutvikling som satsningsområder. I Europas største ingeniør- og arkitektmiljø, er det ingen tvil om at vi får utviklet oss videre, sier daglig leder i Arcasa Arkitekter, Anne Cathrine Lund-Steigedal.

– Med de ledende miljøene innen boligarkitektur og byutvikling i Norge samlet i Sweco Architects, får vi en god plattform for å spisse oss enda mer innen boligarkitektur og byutvikling, og utvikle oss innen næringsprosjekter. Slik sikrer vi kundene våre tilgang på flere ressurser og supplerende kompetanse, og de dyktige medarbeiderne våre større utviklingsmuligheter, sier divisjonsdirektør for arkitektur og byutvikling, Eva Lothe.

Powered by Labrador CMS