SATSER NORDISK: John O. Solberg, CEO for CBRE i Norge.
SATSER NORDISK: John O. Solberg, CEO for CBRE i Norge.

Styrker sine transaksjonstjenester mot det nordiske eiendomsmarkedet

- Gir fantastiske muligheter for våre ansatte som få – om noen – kan matche i en stadig mer globalt orientert hverdag, sier John O. Solberg i CBRE.

Publisert Sist oppdatert

CBRE styrker sine transaksjonstjenester mot det nordiske eiendomsmarkedet med et nytt tverrfaglig nordisk team – Nordic Capital Markets.

Teamet, som ledes av Sami Kiehelä, vil være en betydelig aktør i det nordiske kapitalmarkedet med sine nærmere 60 ansatte og har som mål å styrke sin markedsposisjon betraktelig, opplyser CBRE i en melding.

CBRE har vært rådgiver i det nordiske kapitalmarkedet siden 1999, og satser nå videre med fullt integrerte transaksjonstjenester, rådgivning og analysekapasitet i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Teamet vil dra nytte av et sterkt nordisk investeringsmarked, men også trekke på et europeisk og globalt nettverk som gir kundene bred innsikt i internasjonale investeringsmuligheter.

LES OGSÅ: Oslo det mest likvide eiendomsmarkedet i Norden

– Helt avgjørende– Integrerte tjenester og team er avgjørende for å kunne svare opp våre kunders etterspørsel. Gjennom vårt integrerte nordiske team får våre kunder innblikk i den kapasitet som allerede finnes i Norge og Norden, og som strekker seg videre mot våre team i Europa og globalt. Dette vil gi grunnlag for å skape unike kundeopplevelser i form av nettverk, effektivitet og kvalitet. Samtidig gir den nordiske satsningen fantastiske muligheter for våre ansatte som få – om noen – kan matche i en stadig mer globalt orientert hverdag, sier CBREs norske CEO, John O. Solberg.

CBREs Nordic Capital Markets-team bistår investorer og eiendomsbesittere med strategisk rådgivning, kjøp, salg, finansiering og kapitalanskaffelse.

− Vi har foretatt betydelige investeringer for å styrke kapasiteten vår, og vil ansette ytterligere ressurser i samtlige av de nordiske landene i løpet av de neste månedene. Dette gjør oss i stand til å tilfredsstille alle kundebehov og øke markedsandelen vår i en bransje i sterk vekst, sier Sami Kiehelä, som er utnevnt til den nyopprettede stillingen som Head of Capital Markets, Nordics.

− Det nordiske eiendomsmarkedet er et av de sterkeste og mest attraktive investeringsmarkedene i verden. Ved å kombinere lokal og nordisk ekspertise og vårt internasjonale nettverk vil vi gjennom denne satsningen bistå både eksisterende og fremtidige kunder på en bedre måte, og tilby markedsledende innsikt og analyser, fortsetter han.

Amanda Welander har blitt utnevnt til Head of Research, Nordics og vil lede et nordisk analyseteam som vil bidra med inngående data og analyser, med et særlig fokus på fremtidig utvikling av de viktigste byene og vekstområdene i Norden.

LES OGSÅ: Tapte flere titalls millioner (+)

– Økonomi i rask vekst− Den nordiske økonomien er i rask vekst, og dynamikken i eiendomsmarkedene og etterspørselen etter nye og andre typer eiendom endrer seg fort. I lys av dette er det avgjørende med avanserte analyser og data fra et internasjonalt perspektiv. CBRE har unike muligheter til å levere dette, sier Amanda Welander, Head of Research, Nordics.

Det er forventet at de nordiske landene vil vokse raskere enn øvrige europeiske land. CBRE poengterer at Forbes også rangerer alle de nordiske landene blant de 15 beste å gjøre forretninger i. Kun ti land i verden har en AAA-rating hos de tre fremste ratingbyråene, hvorav tre av disse er i Norden.