Transaksjoner

Oslo det mest likvide eiendomsmarkedet i Norden

Det norske transaksjonsmarkedet for næringseiendom er det mest likvide i Norden.

BRA MARKED: John Olof Solberg i CBRE fortalte om et knallsterkt transaksjonsmarked under Oslo Investor Summit på MIPIM i Cannes.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var på arrangementet Oslo Investor Summit under eiendomsmessen MIPIM i Cannes at CBRE-sjef John Olof Solberg pratet om det norske transaksjonsmarkedet. Ifølge Solberg skiller det norske markedet seg betraktelig fra Danmark og Sverige ved at nabolandene har en stor andel boligporteføljer som selges hvert år, mens boligtransaksjonene i Norge utgjør en svært liten andel av det norske markedet.

– Tar man ut boligandelen fra tallene i Norden, er det norske transaksjonsmarkedet langt større enn det danske og omtrent likt med det svenske. Vi får dermed store transaksjonstall per innbygger. Vi har med andre ord et veldig likvid eiendomsmarked, sa Solberg.

Thomas Fjeld i DNB Markets mener det norske transaksjonsmarkedet er i ferd med å stabilisere seg på et høyt nivå. De siste årene har transaksjonsvolumet ligget rett under 100 milliarder kroner, men han blir ikke overrasket hvis det fortsetter å stige og stabiliserer seg mellom 100 og 150 milliarder kroner.

– Vi har veldig høy aktivitet i transaksjonsmarkedet. Det er stor etterspørsel etter eiendommer, den er langt større enn tilbudet, sa Fjeld.

Han mener det er et marked hvor aktørene kan gjøre gode investeringer, og ser gode muligheter for finansiering hos bankene. Men obligasjonsfinansieringen kan bli mer volatilt, med perioder hvor det markedet ikke er åpent.

Thomas Fjeld, DNB Markets.

– Obligasjonsmarkedet var svært åpent i 2017 og 2018, men jeg ville vært litt mer forsiktig med det nå. Det kan bli vanskeligere å gjøre større deals med obligasjonsfinansiering i tiden fremover, sa Fjeld.

Blant områdene han har stor tro på er Bjørvika.

– Vi tror leienivåene i Bjørvika vil stige kraftig. Leieprisene er rundt 5000 kroner per kvadratmeter i Vika/Aker Brygge, mens de er rundt 3000 kroner meteren i Bjørvika. Bjørvika vil bli morgendagens vinner, vi får leieøkninger i fire-fem år fremover, sa Fjeld.

John Olof Solberg mener at det er stor oppside i leieprisene for kontoreiendommer i Oslo og viser til at leieprisene i Stockholm er langt høyere.

– I 2014 var det liten forskjell i leieprisene mellom Stockholm og Oslo. Siden har gapet økt til fordel for Stockholm, sa Solberg.


Se også: DNB Næringsmegling skal gi gass i de fire største byene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Unge som tenker nytt: Fra milliardkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Ny sjef i Veidekke
Karriere
Leieprisene vil fortsette å stige. Her er grunnen
Aktuelt
Vil doble arealet ved Akerselva (+)
Utvikling
Peter T. Malling sr. er død
Aktuelt