I GANG MED KJØPEBE: Henrik Bastman, fondsforvalter for Storebrand Nordic Real Estate Fund.

Nytt Storebrand-fond med sitt første eiendomskjøp

Storebrands nordiske eiendomsfond har sikret seg et høykvalitets logistikkbygg i Sverige. 

Fondet Storebrand Nordic Real Estate Fund (SNRE) har kjøp Väghyveln 5, som ligger i logistikk-området Pilängen i Ørebro. Bygget ble ferdigstilt i 2023 av den ledende logistikkutvikleren Logistic Contractor, med et utleieareal på 9.600 kvadratmeter og en 12-årig leieavtale til VWR International.

Kjøpet er er første steg i Storebrands strategi om vekst i eiendomssektoren i hele Norden.

– Investeringen markerer en strålende begynnelse og passer som hånd i hanske i SNREs core plus-strategi. Dette signaliserer oppstarten av vårt nordiske investeringsprogram, og vi er godt posisjonert til å øke investeringstakten etter hvert som markedet utvikler seg, sier Henrik Bastman, fondsforvalter for Storebrand Nordic Real Estate Fund.

Fondet SNRE har en core plus-strategi i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Strategien har en flersektoriell tilnærming og fokuserer for øyeblikket på logistikk og bolig. Det vurderes også muligheter innen kontorsektoren i hovedstadsområdene.

– Den nylig anskaffede eiendommen illustrerer Storebrands forpliktelse til å investere i eiendom som tilbyr langsiktig bærekraftig verdi. Med strategisk god beliggenhet i det nordiske regionale transportsystemet, oppfyller anlegget SNREs strenge investerings- og bærekraftskriterier. Vi forplikter oss til å forbedre eiendommens ESG-profil, da vi tror dette bidrar til forbedret risikojustert avkastning over tid. Eiendommen er miljøsertifisert, har energikarakter B, og får solcellepaneler installert på taket i disse dager, sier Bastman.

Transaksjonen blir etter planen avsluttet i mars 2024, med Roschier, Svalner og WSP som rådgivere for Storebrand.

Powered by Labrador CMS