PARKERING: Dag Tønder i Storebrand Eiendom og John Lien i Aimo Park.
PARKERING: Dag Tønder i Storebrand Eiendom og John Lien i Aimo Park.

Storebrand Eiendom åpner sine p-hus for folk flest

Tomme parkeringshus er ingen god forretningsidé, nå vil eieren la andre enn leietakerne bruke parkeringsplassene når de er ledige.

Publisert Sist oppdatert

Aimo Park får operatøransvaret for alle Storebrand Eiendoms rundt 3.000 parkeringsplasser. Dermed blir mange parkeringshus, inkludert Aker Brygge i Oslo, åpnet for flere brukere ifølge en pressemelding.

– Hovedmålet er å øke leietakertilfredsheten til parkering og andre mobilitetstjenester. I tillegg har vi en felles ambisjon om å åpne våre parkeringshus til våre nabolag. Dette som et viktig bidrag til en samfunnsnyttig utvikling av anleggene, sier forvaltningsdirektør Dag Tønder i Storebrand Eiendom blant annet.

– Etter avtalene med Avinor er dette sannsynligvis den største parkeringskontrakten som er tildelt i Norge, påpeker administrerende direktør John Lien i operatørselskapet.

Parkering til folket

I hovedsak har dagens parkeringsløsninger for leietakerne hos Storebrand Eiendom vært forbeholdt de få, samtidig som at ledig kapasitet kan utnyttes bedre. De ser et tydelig behov for å tilpasse parkeringstilbudet til nye arbeidsvaner, som for eksempel økt bruk av hjemmekontor.

– Vår ambisjon er å tilby parkering ved behov til alle. Det inkluderer sykkelparkering for ansatte og besøkende, eller tilby bildeling og utleie av El-sykkel. Det skal være mulig å velge bort bilen. Samtidig ønsker vi at alle ansatte hos våre leietakere skal tilbys parkering til en fornuftig pris den dagen bilen er nødvendig. Dette er også aktuelt i høytider og ferier når kollektivtilbudet er begrenset, sier Tønder.

Nå starter arbeidet med å utvikle de nye løsningene i porteføljen. Det første parkeringshuset som Aimo Park overtar er på Grev Wedels plass 9 i Kvadraturen. Der legges det til rette for full drift fra utgangen av første kvartal.

Tomme parkeringshus

Leting etter parkeringsplasser på gatenivå i Oslo sentrum har etter hvert blitt en håpløs øvelse, og tilbudet begrenses i økende grad.

– Samtidig står mange av våre parkeringshus tomme etter arbeidstid og i helger. Disse vil vi åpne for andre som har behov utenfor normal arbeidstid. Tilsvarende har vi mange ladebokser som kan støtte behovet for lading av el-biler i Oslo sentrum. Alle signaler tyder på at dette er kjærkomment for flere i våre nabolag, poengterer Dag Tønder.

Powered by Labrador CMS