FRA 1840-TALLET: Eiendommen ligger sentralt til rett ved slottet.
FRA 1840-TALLET: Eiendommen ligger sentralt til rett ved slottet.

Solgte perle ved slottet

Canica har solgt Wergelandsveien 23-25 i Oslo sentrum til Ovtun Eiendom, som nå vil skape Norges flotteste kontorvilla i bygget.

Publisert Sist oppdatert

Den ærverdige kontorvillaen Wergelandveien 23-25 er blitt solgt. Stein Erik Hagens familieselskap Canica solgte eiendommen til Ovtun Eiendom for en eiendomsverdi på i overkant av 160 millioner kroner. Det var William Nevstad og Trond Aslaksen i Akershus Eiendom som var megler i transaksjonen.

Eiendommen, som kalles Rædervillaen, har historie helt tilbake til 1846, da tomten i Wergelandsveien 25 ble kjøpt av løytnant Johan Georg Ræder. Rædervillaen er en kompakt, stor villa utført i senklassisk stil og står på gul liste hos Byantikvaren.

Ovtun Eiendom er et familieeid selskap som eier seks bygårder på Frogner og Majorstuen. Trond Aslaksen forteller at de nå har planer om å utvikle og ta eiendommen tilbake til den flotteste villaen rundt Slottsparken.

– Det tidstypiske utrykket i villaen vil bevares, mens eiendommen rehabiliteres og moderniseres med det siste av byggetekniske og teknologiske løsninger. Det blir gjort store grep for å skape den flotteste kontorvillaen i Norge, hvor det i utbredt grad benyttes varige kvalitetsmaterialer som blir vakrere med tiden. Dette tilfører at man har et bygg med lang levetid og moderne elementer er i samspill og kontrast til originale detaljer. Eiendommen blir utviklet til en moderne kontoreiendom med en klassisk arkitektur og gode fasiliteter som kantine, trimrom, sykkelparkering og en opparbeidet hage for å representasjon og eventer, sier Aslaksen.

Investorene har lenge hatt stor appetitt på sentrale kontoreiendommer. Analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom forteller om et transaksjonsmarked som har lav omsetning nå som følge av koronaviruset Covid-19.

– Det er logisk med den usikkerheten vi ser. I kontorsegmentet har vi så å si ikke registrert noe verdifall, men det har heller ikke vært transaksjoner. Vi mener sentrum påvirkes mindre av Covid-19. Eiendommer i randsonen med korte kontrakter er mer utsatt enn eiendommer i sentrum, sier analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom til Estate Nyheter.

Han forteller at Akershus Eiendom hadde et veldig tydelig case i fjor høst, der de så verdiøkning på sentrumseiendommer. Urbanisering og miljøtrender er blant det som kommer sentrum til gode.

– Sånn som kollektivtrafikken utvikles, så går nesten alt inn til sentrum. Det er da naturlig at leieprisene og eiendomsverdiene påvirkes. Koronavirus vil trolig ikke endre dette på lang sikt, sier Eggen.

Han venter like fullt en periode med leieprisnedgang i sentrum på rundt 5 prosent.