Transaksjon:

TILBAKE I MANESJEN: Baard Schumann skal lede nye Veidekke Eiendom etter at NPRO, Fredensborg Bolig og et Union-fond har kjøpt selskapet.

Kjøper Veidekke Eiendom

Norwegian Property og Fredensborg har sammen med et Union-fond kjøpt Veidekke Eiendom, som skal ledes av Baard Schumann.

Publisert Sist oppdatert

John Fredriksens børsnoterte eiendomsselskap NPRO får etter kjøpet 42,5 prosent av aksjene i Veidekke Eiendom. Ivar Tollefsen og Tollef Svenkeruds Fredensborg Bolig og Fredensborg AS får 42,5 prosent, mens Union Real Estate Fund III Holding tar 15 prosent av selskapet.

Kjøperne betaler 7,7 milliarder kroner på gjeldsfri basis. Kjøper overtar virksomheten basert på en selskapsverdi på 8,75 milliarder kroner inkludert arbeidskapital, skatt og andre gjeldsposter. Transaksjonen gir Veidekke en gevinst på rundt 1,2 milliarder kroner. NPRO, Fredensborg Bolig og Union Real Estate Fund III Holding finansierer 2,6 milliarder kroner i ny egenkapital og Veidekke Eiendom vil bli finansiert med NOK 5,7 milliarder i gjeld.

– Investeringen er i tråd med Norwegian Propertys kommuniserte ambisjoner og strategi om vekst, og konsernets lave LTV legger til rette for investeringer. Vi vurderer dette som en god mulighet for Norwegian Property til å videreutvikle virksomheten i samarbeid med industrielle og finansielle partnere som vi kan dele utviklingsrisikoen med. Vi er godt fornøyd med kjøpet av et selskap med kompetente ansatte og en stor tomtebank med mange, langt fremskredne prosjekter både i Norge og Sverige, sier adm. direktør Bent Oustad i Norwegian Property.

– Veidekke har siden november vurdert ulike alternativer for utskillelse av eiendomsaktivitetene for å legge til rette for langsiktig videreutvikling med nye eiere og å kunne rendyrke entreprenørvirksomheten. Etter en grundig prosess har styret konkludert med at salg av virksomheten fremstår som den beste løsningen både industrielt og finansielt, og denne løsningen realiserer også verdier for våre aksjonærer, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg i Veidekke.

– Vi er godt fornøyde med at Veidekke har akseptert vårt bud, og at vi sammen med våre partnere blir eiere av Veidekkes eiendomsvirksomheter i Sverige og Norge, som består av mange spennende prosjekter, sier Tollef Svenkerud, styreformann i Fredensborg Bolig.

– Pågående prosjekter er godt ivaretatt av en profesjonell organisasjon, og Baard Schumann er påtenkt som leder for den samlede virksomheten i Norge og Sverige. Han vil med dette erstatte Jørgen Wiese Porsmyr, som forblir i Veidekke ASA, sier Bent Oustad, administrerende direktør i Norwegian Property ASA.

Ved utgangen av 2019 hadde Veidekke Eiendom 1 575 boliger under bygging og en tomtebank på ca 15 500 enheter i Norge og Sverige. Hovedtyngden av tomtebanken ligger i de største byene i Norge og Sverige, med vekt på Østlandet og Mälardalen.

Powered by Labrador CMS