Bolig:

SUKSESS: Like over nyttår starter byggingen av disse blokkene.

Solgte 75 prosent på kort tid, nå skal det bygges

De lokale eiendomsutviklerne blar opp 157 millioner kroner for å få bygd de to blokkene.

Publisert Sist oppdatert

målKolbotn-baserte Ressurs Gruppen står bak det kommende boligprosjektet Durendalveien no 1 i Oppegård sør for Oslo. Gjennom sitt datterselskap Bolig & Eiendomsutvikling har de nå signert kontrakt med Hersleth Entreprenør om å bygge de 53 leilighetene.

Antatt byggestart er allerede i februar ifølge en pressemelding. Og så følger en byggetid på 20 måneder.

– Kontrakten er på cirka 157 millioner kroner og vil være et viktig bidrag inn i 2021, sier administrerende direktør Reinert Hersleth.

De to selskapene har samarbeidet flere ganger før, som med Odlo Fabrikker som sto ferdig like ved i 2016 med 61 leiligheter, og prosjektet Gartneriet i Moss som er underveis.

– 38 av 53 enheter er allerede solgt, noe som bekrefter at dette er noe markedet vil ha, sier administrerende direktør Paal Gundersen i Bolig & Eiendomsutvikling.

De største leilighetene på 126 kvadratmeter forsvant tidlig og de som er igjen er mellom 41 og 126 kvadratmeter. Disse selges for mellom 3 og 10 millioner kroner med kvadratmeterpriser fra drøyt 64.000 til snaut 92.000 kroner.

De som vil ha garasjeplass i kjelleren må imidlertid ut med ytterligere 250.000 kroner.

Gundersen påpeker at såkalt sosial bærekraft er en trend som kommer for fullt.

- Det unike med dette prosjektet er fellesarealer som lounge, trimrom, badstue og grillpaviljong. Ikke alle har nær familie eller stor vennekrets. Å ha et nærere forhold til naboen enn et kort nikk på vei til postkassa, ser vi at flere og flere, og spesielt den eldre garde, er opptatt av, poengterer han.

Bolig & Eiendomsutvikling har solgt leiligheter for over 600 millioner i inneværende år. Ressurs Gruppen eies av Paal Gundersen og Hans Olav Bjerketvedt.

Powered by Labrador CMS