Transaksjon:

SOLGT: Dette er en av to eiendommer som nå får nye eiere.

Solgt for 673 millioner kroner

Kjøper er Vestkorridoren Eiendomsinvest med flere lokale investorer involvert.

Publisert

Holtefjell Eiendom i Drammen selger nå Kjellstad Næringspark i Lier og et nyrenovert næringsbygg i Asker sentrum for til sammen 673 millioner kroner ifølge en pressemelding.

Selskapet som er en del av Holtefjell Gruppen har opplevd sterk vekst de seneste årene med en tredobling av antall ansatte på kort tid. I 2017 startet de arbeidet med å bygge Kjellstad Næringspark rett ved den tidligere bomstasjonen i Lier. Året etter var det tid for totalrenoveringen av Hagaløkkveien 13 rett ved jernbanestasjonen i Asker. Begge etter miljøstandarden Breeam Very Good.

Bygningene måler totalt 20.189 kvadratmeter brutto. Salget er det det klart størst selskapets historie, og Eiendomshuset Malling & Co, som var selskapets rådgivere, påpeker at dette også er ett av dere største prosjekter i denne regionen.

Kjøper er investorgruppen Vestkorridoren Eiendomsinvest som består av flere lokale investorer. Blant dem er blant andre Holtefjell Eiendom som beholder 15 prosent, og som skal også stå for teknisk forvaltning av byggene. Det er Castrum Eiendom og Kontorhuset Holding som står som formelle selgende selskaper av henholdsvis Kjellstad- og Hagaløkkveien-eiendommene.

– Vi lever av å utvikle eiendommer, og dette ble både et perfekt salg og en perfekt løsning. Samtidig er det veldig uvanlig og veldig gledelig at så mange lokale investorer er med. Dette viser at vi har gjort noe riktig. Det er også et kvalitetstegn at begge byggene ble raskt fylt med leietakere, sier daglig leder Ola Semb i Holtefjell Eiendom.

Eiendomsselskapet i Drammen har imidlertid ikke tenkt å hvile lenge på laurbærene.

– Dette salget er med på å finansiere nye prosjekter. Vi er allerede i full gang med å renovere 8.400 kvadratmeter i Tollbugata 2 i Drammen, og i mars begynner vi på nok en ny næringspark på 6.000 kvadratmeter i Gråterudveien i Kobbervikdalen, opplyser prosjektsjef Hans Petter Skott-Myhre i Holtefjell Eiendom.

Clarksons Platou Real Estate i Oslo sto for tilretteleggingen av salget. Advokatfirmaet Haavind bisto rundt det juridiske.

Powered by Labrador CMS