EN NY STANDARD: Ifølge Pecunia har prosjektet i Grimelundsveien satt en ny standard i bransjen; «både prospektet og designet har blitt forsøkt kopiert og kvalitetene påstått matchet».
EN NY STANDARD: Ifølge Pecunia har prosjektet i Grimelundsveien satt en ny standard i bransjen; «både prospektet og designet har blitt forsøkt kopiert og kvalitetene påstått matchet».

Snappet eiendom i Oslo vest. Ville ikke at eplehageutbygger skulle ødelegge for luksusprosjekt

– Vi tok ikke sjansen på at en tradisjonell eplehageutbygger ville bygge noe som ville stå i stil med Grimelundsveien 4, sier administrerende direktør Petter Neslein i Pecunia AS.

Publisert Sist oppdatert

I Grimelundsveien 4 på Slemdal i Oslo vest har Pecunia AS oppført 20 luksusleiligheter fordelt på 6 bygg. Prosjektet var ferdigstilt høsten 2018. Boligene oppnådde svært høye priser, og i 2019 solgte eiendomsinvestor Christen Furuholmen sin bolig videre til Trygve Bjerke. Prisen var på 62 millioner kroner.

BYGGER ENEBOLIGER: Petter Neslein i Pecunia sier at prosjektet er helt i tråd med Småhusplanen, og de håper å være i gang med byggingen før nyttår.
BYGGER ENEBOLIGER: Petter Neslein i Pecunia sier at prosjektet er helt i tråd med Småhusplanen, og de håper å være i gang med byggingen før nyttår.

– Dette har vært et spesielt boligprosjekt. Vi registrerer at G4 har satt en standard i bransjen; både prospektet og designet har blitt forsøkt kopiert og kvalitetene påstått matchet. En av utfordringene vi møtte under byggingen, var å få større underentreprenører til å forstå det uvanlige kvalitetsnivået, uttalte administrerende direktør Petter Neslein til Estate Magasin i 2020.

Nå har Crux Arkitektur søkt om rammetillatelse for Holmenveien 37, som er naboeiendommen til Grimelundsveien 4. I henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE) søker arkitektselskapet om riving av eksisterende bebyggelse samt oppføring av tre eneboliger.

Søknaden er sendt på vegne av Holmenveien 37 AS, som eies av Pecunia. Det sistnevnte selskapet eier blant annet flere kontorbygg med svært høy standard i Vika i Oslo sentrum.

– De tre nye eneboligene ønskes plassert i terrengfallet mellom dagens gårdsplass og hage. Det store grantreet bevares. Hver enebolig har adkomst fra felles gårdsplass nordøst på tomten. Boligene har private hager med gode solforhold mot sør og vest. Hagene skjermes fra hverandre ved bruk av bygningskroppen og vegetasjon, skriver Crux Arkitektur.

For å legge til rette for adkomst fra stue til hagen planlegges husene med nivåforskjeller på inngangsplanet. Dette legger også til rette for ekstra takhøyde i stue/spisestue.

Pecunia kjøpte eiendommen Holmenveien 37 i 2018. Grunnbokinformasjon fra Kartverket viser at kjøpesummen var 27,5 millioner kroner.

Petter Neslein sier til Estate Nyheter naboeiendommen foran deres eksklusive prosjekt i Grimelundsveien 4 kom til salgs, og «vi tok ikke sjansen på at en tradisjonell eplehageutbygger ville bygge noe pent og ordentlig der som ville stå i stil med Grimelundsveien 4».

– Prosjektet er rammesøkt helt i tråd med Småhusplanen, og vi håper å være i gang med byggingen før nyttår, sier han.

Skal dere gjennomføre flere slike prosjekter fremover, eller er dette et spesielt tilfelle?

– Utvikling av tre kvalitetsvillaer er i utgangspunktet ikke det vi driver med, det blir for lite, men når vi først måtte er det både morsomt og lærerikt, svarer han.

Powered by Labrador CMS