Bolig:

FAMILIELEILIGHETER: Det blir flere store familieleiligheter, og færre toroms enn reguleringen tillater.

Sikter seg inn mot barnefamilier i Bjørvika

Det nye prosjektet til Oslo S Utvikling består av ca. 242 boliger, 2.800 kvadratmeter forretningslokaler og en barnehage. Nærmeste nabo blir Bjørvika skole.

Publisert

På vegne av Oslo S Utvikling har Lund+Slaatto Arkitekter søkt om rammetillatelse for Sørengkaia 1. Tiltaket omfatter utbygging av bykvartal med 242 boliger, næringsarealer bestående av forretning, bevertning og kulturarealer (ca. 2.800 kvm), samt en fireavdelingers barnehage. Tiltaket omfatter også kjeller under Rostockgata.

– Det er behov for en ny barnehage i Bjørvika, og produktet og boligmiksen vil bli påvirket av dette. Det blir flere store familieleiligheter, og færre toroms enn reguleringen tillater, sier administrerende direktør Lars Holm i Oslo S Utvikling.

På nabotomten kommer Bjørvika skole, og Holm håper at tidspunktet for åpningen av denne snart blir fastsatt.

– Vi sikter oss inn mot familier med barn i alderen 5-15 år; dette er en målgruppe det er lite av i Bjørvika i dag, forteller Holm.

Han håper også at rammetillatelse for prosjektet vil være på plass i løpet av et halvt år, slik at salget kan begynne. Gravingen er allerede kommet i gang, og basert på forundersøkelser har Oslo S Utvikling budsjettert med arkeologiske funn av fem båter. Den første båten er allerede funnet.

Ifølge den arkitekturfaglige redegjørelsen for tiltaket skal bykvartalet utformes i en klassisk urban karré-struktur «som bidrar til tydelig avklaring av byrom ved å danne vegger for de omkringliggende gatene og allmenningen i syd». Samtidig etableres et indre gårdsrom som er skjermet fra bylarm.

På hver side av kvartalet skal det etableres nedsenkede takhager, som bidrar til å sikre gode utearealer for beboerne. De nedsenkede takhagene bryter opp gesimslinjen og skaper variasjon og sikt mot omgivelsene.

– Gårdsrommet er utformet som en stor og frodig byhage, bestående av et offentlig gangareal, uteoppholdsareal for beboere, og barnehagens uteareal. Barnehagens uteareal vil være tilgjengelig for allmennheten utenfor barnehagens åpningstid. Det legges til rette for opphold, aktiviteter og lek, naturbasert overvannshåndtering og beplanting med forskjellige stauder, busker og trær, samt gressplen, skriver Lund+Slaatto Arkitekter.

Prosjektet vil miljø sertifiseres etter BREEAM Very Good.

Powered by Labrador CMS