BRUKSENDRING: Det kan bli endringer i denne staselige bygården.
BRUKSENDRING: Det kan bli endringer i denne staselige bygården.

Kan bli hotell i Bygdøy Allé

Da den store bygården ble lagt ut for salg reagerte Carl Erik Krefting umiddelbart.

Publisert

- Vi ble forelsket og trengte ikke lang tid på å bestemme oss. Dette er en av de fineste på hele på hele Frogner. Faktisk hadde flere i Carucel-systemet sett på den før den ble lagt ut, sier Pierre Puggaard som er living & leisure-direktør i Carl Erik Kreftings Carucel Eiendom.

Bygdøy Alle 9 A, B og C i Oslo ble bygd i 1892, inneholder 3.222 kvadratmeter og består av 15 leiligheter og en kontorseksjon. Prisantydningen var 150 millioner kroner, og etter det Estate Nyheter kjenner til var salgssummen ikke langt unna dette. Med unntak av fire leiligheter var alt leid ut da Carucel tok over, og i ettertid har de leid ut resten.

Planen er å transformere bygården til et annet formål enn dagens.

- Vi ser på muligheten for både leilighetshotell, et co-livingprosjekt eller lignende, eller et rent hotell. Men vi skal ikke stresse for her gjelder det å ta et riktig valg både med tanke på bygningen og bydelen, påpeker Puggaard.

Noen år frem i tid

Han sier de har søkt om forhåndskonferanse med kommunen med tanke på den videre prosessen, men at det vil ta tid før de kommer i gang.

- Det gjelder å ha respekt for dagens leietakere, dessuten må vi høre på hva myndighetene har å si. Så dette ligger noen år frem i tid. For oss var det viktig bare å få kontroll på eiendommen, poengterer han. Hvis bygården ender opp som hotell er det visstnok flere interessenter som vil inn der.

- Vi har allerede kontakt med operatører som er interesserte, sier Puggaard.

Powered by Labrador CMS