GODE TIDER: Det er gode tider for eierne av de beste kontoreiendommene, og enda bedre skal det bli, ifølge Mallings analysesjef Haakon Ødegaard.
GODE TIDER: Det er gode tider for eierne av de beste kontoreiendommene, og enda bedre skal det bli, ifølge Mallings analysesjef Haakon Ødegaard.

Ser prime yield på 3 blank

De gode tidene for eiendomsinvestorene fortsetter. Nå spår Malling & Co at prime yield på kontoreiendom skal helt ned i 3 prosent innen utgangen av 2021.

Publisert

Malling & Co er ute med sin markedsrapport for tredje kvartal, og der kommer det frem at eiendomsmarkedet har ristet av seg Covid-19 for lenge siden.

– Det har vært et spesielt år preget av stor usikkerhet for hvilke effekter covid-19 vil ha på markedet. I slutten av mai spådde vi nedgang i både leiepriser og yielder. Begge disse spådommene har vært riktig, men vi må innrømme at yieldfallet har vært enda større enn forventet. I løpet av de siste seks månedene estimerer vi at prime yield for kontorsegmentet har falt fra 3,65 prosent til 3,25 prosent, sa adm. direktør Anders Berggren på webinaret for markedsrapporten.

Og analysesjef Haakon Ødegaard kunne glede eiendomsinvestorene som sitter på de mest attraktive eiendommene i Oslo med at verdiutviklingen vil bli enda bedre.

– Vi estimerer at prime yield kontor vil falle ytterligere 25 bps inn i 2021 og ende på 3,00 % innen utgangen av 2021, sa Ødegaard.

Analytikerne i Malling & Co har frem til 9. november talt opp 214 transaksjoner med en samlet verdi på 82,3 milliarder kroner. Lavere renter og lavere bankmarginer er blant det som bidrar til et godt transaksjonsmarked, og Malling skriver at finansmarkedene priser nå inn historisk lave finansieringskostnader i de fem neste årene. Det ligger faktisk an til få endringer i de ti neste årene.

Malling & Co har også gjennomført sin faste undersøkelse blant eiendomsinvestorer. Hele 89 prosent av respondentene i undersøkelsen sier de ønsker å øke kontoreksponeringen de neste 12 månedene, mens bare 3 prosent vil være netto selgere av kontoreiendommer. Samtidig sier hele 80 prosent at de vil være netto kjøpere av logistikk, en økning fra første kvartal da 33 prosent ville bære netto kjøpere av logistikk.