SAMLER BYUTVIKLINGEN: Olav H. Selvaag vil samle byutviklingen i Selvaag-konsernet i det nye selskapet Selvaag By.

Selvaag satser med nytt byutviklingsselskap

Selvaag oppretter det nye selskapet Selvaag By, som skal utvikle og realisere store og komplekse byutviklingsprosjekter, gjerne sammen med partnere.

Publisert Sist oppdatert

Olav H. Selvaag prater med stor entusiasme når han forteller Estate Nyheter om den nye satsingen til Selvaag-konsernet. Selvaag oppretter Selvaag By, et selskap som skal eie de store byutviklingsprosjektene i konsernet.

– Det er en kjempespennende idé vi har jobbet med lenge. Bakgrunnen er at vi ønsker å ta vare på kompetansen som vi har fått fra de store byutviklingsprosjektene vi har jobbet med de siste tiårene. Mange av de som har jobbet i prosjektene har ofte ikke hatt noen nye prosjekter å gå til hos oss. Vi vil ved etableringen av Selvaag By kunne trekke på kompetansen og læringen og videreutvikle den, sier Selvaag til Estate Nyheter og mener selskapet dermed vil beholde viktig kompetanse som et ledende miljø innen byutvikling.

Olav H. Selvaag legger til at Selvaag også har en finansiell motivasjon ved at selskapet kan få bedre og mer fleksibel finansiering.

– Vi kan også få en dealflow som er spennende. Selvaag By blir et eiermiljø som organiserer og prosjekterer prosjekter som Snøbyen og Tjuvholmen. Selvaag By skal utvikle store og komplekse byutviklingsprosjekter. Samtidig vil vårt heleide datterselskap Selvaag Eiendom videreføre forretningsmodellen med å kjøpe yieldeiendommer, fortsetter Selvaag.

Han mener samtidig at noe av det de har lært etter store utviklingsprosjekter som Tjuvholmen, er at det er en fordel å sitte med langsiktige briller og være eier av eiendommer også etter at prosjektet er blitt ferdigstilt.

– I den utviklingsfasen synliggjør man store verdier. Det er synd å selge straks den første eiendommen i prosjektet er ferdig, sier Selvaag.

Modellen innebærer at Selvaag By kan få med partnere i hele prosjekter og på enkelteiendommer innenfor prosjektene. Samtidig kan Selvaag By samarbeide med Selvaag Eiendom, Selvaag Bolig og andre aktører for å få til en god og helhetlig utvikling.

– Kjernen i Selvaag By blir store komplekse prosjekter med både næring, bolig og kultur. Nå jobber vi med å rekruttere folk til det nye selskapet. Vi ser etter personer som har erfaring fra store utviklingsprosjekter, teknisk forståelse og kommersiell teft. De må også ha gode samarbeidsevner og kunne jobbe med entreprenører, banker, politikere, byråkrater og kunder, sier Selvaag.

– Rette person må se muligheter og ha kremmerinstinkt, det gir evne til å gjøre gode dealer, avslutter Selvaag.

Powered by Labrador CMS