– Selg alt, unntatt Aker Brygge

Publisert Sist oppdatert

 – Ja, det stemmer. Det er det som er mandatet, sier styreleder i Norwegian Property, Henrik A. Christensen til Estate Nyheter.

350.000 kvadratmeter

Det betyr at Norwegian Property har satt alt av den resterende eiendomsportefølje i spill. Det vil si at av en samlet eiendomsportefølje på cirka 450.000 kvadratmeter, så er cirka 350.000 kvadratmeter for salg. 

– VI gjør hele tiden løpende vurderinger på hva som er best for aksjonærene, og vi ser at Aker brygge er noe helt annet enn de andre eiendommene som vi har. Vi tror derfor at aksjonærene vil være tjent med at vi deler porteføljen i to deler og da kan et salg av denne eiendomsmassen være et alternativ, sier Christensen. 

Les også: Salgsvolumet har passert 100 mrd.

Les også: Storebrand kjøper stort i Bergen

Mellom 7 og 8 milliarder

Han forteller at bokførte verdier på eiendommene er på rundt 16 milliarder kroner. Det er selvfølgelig vanskelig å beregne verdien på deler av porteføljen, men dersom vi veldig grovt estimerer leieinntektene på Aker Brygge-eiendommene til å ligge på cirka 400 millioner kroner (100.000 kvadratmeter x 4000 kroner meteren), så gir det med en yield på 4,5 en pris på 8,8 milliarder kroner.

Det innebærer at resten av eiendomsporteføljen har en verdi på 7,2 milliarder kroner. 

Les også: DNB-bygget i Bjørvika er solgt

Les også: OBOS kjøper 220.000 m2 på Ulven

Har fått inn bud

I pressemeldingen skriver selskapet at “Norwegian Propertys eiendommer på Aker Brygge vurderes som kjerneeiendommer for Norwegian Property fremover. Selskapets ambisjon over tid er å styrke posisjonen i dette segmentet”, heter det. De skriver også at har fått inn bud på eiendommene.

Christensen ønsker ikke å kommentere hva de har fått bud på eller størrelsen på budene. 

– Men vi ser for oss at vi tar en beslutning på hva vi gjør i første kvartal 2016, sier Christensen. 

Les også: Steen & Strøm punger ut 3,3 mrd. for Oslo City

Les også: Kjøper Royal Christiania

Les også: Telenor selger i Kvadraturen

 

Powered by Labrador CMS