Aktuelt:

BLE UTSATT FOR LÅNEBEDRAGERI: DNB.
BLE UTSATT FOR LÅNEBEDRAGERI: DNB.

Risikerer seks års fengsel etter lånebedrageri overfor DNB

Fikk ut flere millioner kroner etter å ha forfalsket lånepapirer. Pengene gikk til eiendomsinvesteringer.

Publisert

- Bedrageriet er grovt fordi det særlig legges vekt på at det har hatt til følge en betydelig økonomisk skade og det er begått av flere i fellesskap eller har hatt et systematisk eller organisert preg.

Slik innledes en tiltale mot et samboerpar i 30-årene, etter at de skal ha forledet storbanken DNB til urettmessig å utbetale lån til kjøp av eiendom. Paret, som er bosatt i en av nabokommunene til Oslo, skal ifølge tiltalen ha brukt pengene til å kjøpe flere eiendommer.

Lånebedrageriene skal ha skjedd ved at de forfalsket dokumentasjon på arbeidsforhold.

- De fortiet overfor DNB Bank ASA at inntektsgrunnlaget som var innrapportert inn til Skatteetaten gjennom A-meldingene var forfalsket, slik at betalingsevnen til låntakeren fremsto som vesentlig bedre enn hva de var, heter det i tiltalen, som er tatt ut av Oslo politidistrikt.

Låneforholdene ble opprettet i slutten av 2021, og totalt skal de to ha fått ut drøyt 5,5 millioner kroner fordelt på flere større og mindre transaksjoner. Politiet karakteriserer bedrageriet som grovt. Strafferammen er seks års fengsel.

Det er også lagt ned påstand om inndragning av utbytte fra den straffbare handlingen. Straffesaken mot de to skal opp i Oslo tingrett i slutten av oktober.

Powered by Labrador CMS