UTVIKLET I MEXICO: Padeltennis ble utviklet i Mexico i 1969, og er en av de raskest voksende idrettene i verden.
UTVIKLET I MEXICO: Padeltennis ble utviklet i Mexico i 1969, og er en av de raskest voksende idrettene i verden.

Ragde Eiendom fikk ja til padeltennis – flere melder seg på

Padeltennis blir kalt verdens raskest voksende idrett. Nå vil PDL gruppen etablere 50 haller i Norge de neste 3 årene.

Publisert

I desember skrev Estate Nyheter at Christian Sundby Arkitekter – på vegne av Ragde Eiendom– hadde søkt om rammetillatelse for Østre Aker vei 60 i Oslo øst. Søknaden gjaldt bruksendring med dispensasjon for deler av en industrihall til en sportshall for utøvelse av idretten padeltennis.

SATSER: Michael Eeg og Ruben Storevold er partnere og etableringsansvarlige for Norge.
SATSER: Michael Eeg og Ruben Storevold er partnere og etableringsansvarlige for Norge.

– Padeltennis ble utviklet i Mexico i 1969, og er en av de raskest voksende idrettene i verden. I Spania er det den nest største idretten, og på verdensbasis er det mer enn 13 millioner spillere, skrev arkitektselskapet i henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE).

I februar i år ga PBE rammetillatelse til tiltaket.

– Etablering av en sportshall for utøvelse av padeltennis i deler av bygningens første etasje er en vesentlig endring fra tidligere bruk som industrihall. Omsøkt bruk som sportshall utgjør kun en del av eiendommen, og går ikke i konflikt med bruken av øvrige areal som er i tråd med formålsbestemmelsen. Etter vår vurdering strider ikke omsøkt bruk mot reguleringsplanens intensjon, men bidrar tvert imot positivt til områdets pågående utbygging, konkluderte PBE.

Ragde Eiendom er ikke den eneste aktøren som ser en oppside i padeltennis. Svenske PDL gruppen har en ambisjon om å etablere 50 haller i Norge de neste 3 årene.

– Vi har allerede et anlegg på Økern i Oslo, og åpner snart et anlegg med 18 baner i Ski, sier Ruben Storevold, partner i PDL Norge.

De jakter nå ytterligere tomter eller bygg på 2.000-6.000 kvadratmeter med god takhøyde.

I Norge er det få som har hørt om Padeltennis. Dette er ikke en døgnflue?

– Helt klart ikke. Vi er langsiktige, og ønsker å være med på å bygge opp sporten i Norge. Vi tenker 15-20 år frem i tid, svarer han.