HAR MEDFART: Emil Eriksrud fikk hard medfart i fjor høst, men R8 Property økte leieinntektene kraftig og tjente 76 mill.
HAR MEDFART: Emil Eriksrud fikk hard medfart i fjor høst, men R8 Property økte leieinntektene kraftig og tjente 76 mill.

R8 slår tilbake etter slakt (+)

Etter å ha blitt slaktet og karakterisert som et luftslott i fjor høst, slår R8 Property kraftig tilbake med 76,6 millioner kroner i resultat før skatt i fjor. Men selskapet har store lån som forfaller i år.

Publisert Sist oppdatert

Det var i oktober i fjor at R8-gründer Emil Eriksrud fikk gjennomgå i et større oppslag i Finansavisen. Forsidetittelen «Luftslott til 2 milliarder» levnet ingen av leserne tvil om at det sto dårlig til med eiendomsselskaper, som ifølge avisen hadde solgt luft til investorer og banker.

Emil Eriksrud avviste på sin side påstandene og hevdet at selskapet hadde levert gode resultater. Nå slår han tilbake med ferske regnskapstall for 2020 som viser solide overskudd. Leieinntektene til R8 Property steg fra 70,1 millioner kroner i 2018 til 99,8 millioner kroner i fjor. Resultat før skatt var 76,6 millioner kroner etter at eiendomsporteføljen som ved årsskiftet var verdsatt til over 2,4 milliarder kroner, hadde steget i verdi med 78,6 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyd med 2019 som ble et veldig godt år for R8 Property. I dagens marked hvor de økonomiske utsiktene er usikre er det godt å ha et solid år bak oss, sier CEO og hovedaksjonær Emil Eriksrød, og før han presiserer at han forventer en krevende periode i tiden som kommer.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.