780 LEILIGHETER: I bestillingen av oppstartsmøte ble det skissert et volum på 780 leiligheter. Ill: Kristin Jarmund Arkitekter
780 LEILIGHETER: I bestillingen av oppstartsmøte ble det skissert et volum på 780 leiligheter. Ill: Kristin Jarmund Arkitekter

Investorer på vei inn i gigantprosjekt (+)

Stein Erik Hagen-selskapet Orkla Eiendom AS og Winta Eiendom AS (Lars Windfeldt) er «i prosess med en transaksjon» i gigantprosjektet på det tidligere hovedkontoret til Siemens i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

I 2017 bestilte Kristin Jarmund Arkitekter oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Østre Aker vei 90. Bestillingen ble gjort på vegne av Orkla Eiendom AS og Winta Eiendom AS, som ønsker å omregulere det 125 dekar store planområdet fra kontor/næring til hovedsakelig boligformål. I bestillingen ble det skissert et volum på 780 leiligheter.

Av referatet fra et dialogmøte hos PBE fremgår det at fagkyndig Kristin Jarmund Arkitekter og tiltakshaver er i en avsluttende fase av arbeidet med en mulighetsstudie om planområdet, og må finne ut av grensesnittet mot den kommunale eiendommen for å komme videre. Fagkyndig ser for seg å komme videre med en dialogfase på nyåret.

Les også: Giganten solgte aksjer for 675 millioner

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.