VOKSER VIDERE: CEO Bård Bjølgerud fortsetter å utvide virksomheten.
VOKSER VIDERE: CEO Bård Bjølgerud fortsetter å utvide virksomheten.

Pangea henter gjeldstopper fra SEB og Swedbank

Pangea Property Partners skal satse på Debt Advisory og henter Terje A. Pettersen og John Stene fra henholdsvis SEB og Swedbank Capital Markets.

Publisert

– Over lengre tid har kundene vår i Norden og internasjonalt etterspurt gjeldsrådgivning fra Pangea, særlig i forbindelse med transaksjoner. Denne satsningen er et ledd i vår strategi om å bli en enda mer komplett tilbyder av transaksjons- og finansieringsrådgivning i Norden. Det er naturlig for oss å starte med et team i Norge som sannsynligvis utvides med et tilsvarende team i Stockholm på sikt, sier Bård Bjølgerud, CEO og Partner i Pangea Property Partners.

Terje A. Pettersen
Terje A. Pettersen

Han har hentet inn Terje A. Pettersen og John Stene til den nye satsingen. Pettersen kommer fra stillingen som Head of Corporate Loan Origination & Co-Head of Debt Capital Markets i SEB, hvor han har vært de siste 10 årene. Han blir Managing Director & Partner i Pangea Debt Advisory. Pettersen har blant annet sittet i ledergruppen for SEB Norge og for Investment Banking-enheten. Han har også vært Head of Debt Capital & Partner i ABG Sundal Collier i fire år og jobbet 12 år i DNB blant annet som Head of Commercial Real Estate.

John Stene.
John Stene.

John Stene kommer fra stillingen som Vice President, Corporate & Institutional Advisory i Swedbank, hvor han har jobbet i over 11 år. Han blir Director & Partner i Pangea Debt Advisory. De siste 10 årene har han jobbet innenfor Investment Banking hvor han har tilhørt Debt Capital Markets. Han har også jobbet ett år ved Swedbanks hovedkontor i Stockholm der han var med på å gjenreise Swedbanks DCM High Yield origination team, med særlig fokus på eiendomstransaksjoner

– Det nordiske næringseiendomsmarkedet har et transaksjonsvolum på godt over 400 milliarder kroner i året, og en betydelig del av dette finansieres av fremmedkapital. Finansieringsmarkedet for eiendom med tilhørende rådgivning er også et betydelig voksende segment i både Norden og internasjonalt. Pangea har derfor hentet to av de absolutt beste på dette området i Norge. Både Terje og John har sterke track records å vise til, og en kompetanse og profil som gjør at de passer svært godt inn i Pangea. I tillegg har begge lang erfaring fra svenske banker og det svenske markedet, noe som gjør de særlig interessante for Pangeas nordiske strategi, sier Bjølgerud.

Han er opptatt av å få frem at Pangea Debt Advisory blir en uavhengig gjeldsrådgiver uten egen utlånsbalanse som er produktnøytral.

Powered by Labrador CMS