BEVARES: Administrasjonsblokka er tegnet av Magnus Poulsson og fasaden skal bevares så mye som mulig.
BEVARES: Administrasjonsblokka er tegnet av Magnus Poulsson og fasaden skal bevares så mye som mulig.

Orkla og Bøhler fremskynder prosjekt

Stor interesse for boligprosjektet Torshovhøyden gjør at utviklerne fremskynder salget av Administrasjonsblokka.

Publisert

Erik Bøhlers investeringsselskap Macama og Orkla Eienodm har hatt stor suksess med sitt boligprosjekt Torshovhøyden i Sandakerveien. Det første salgstrinnet, som har fått navnet Sydblokka, har kun en leilighet igjen. Samtidig er det allerede solgt 60 prosent av salgstrinn to (Vestblokka). Den gode interessen for leilighetene gjør at utviklerne nå vil utnytte markedet og fremskynde salget av det neste byggetrinnet, Administrasjonsblokka.

Det såkalte Administrasjonsblokka ble tegnet av Oslo rådhus-arkitekt Magnus Poulsson, og utviklerne vil bevare fasaden i stor grad slik som den er i dag når bygget rehabiliteres fra kontorlokaler til 21 leiligheter.

Torshovhøyden har hatt 4300 interessenter, og prosjektmegler Tom Bliksmark i Sem & Johnsen forteller om interessenter som kommer med veldig positive tilbakemeldinger.

– Det meste klaffer for disse leilighetene, sier Bliksmark.

Prosjektet består av ca 130 leiligheter fordelt på Administrasjonsblokka, Høyblokka, Sydblokka og Vestblokka. Det siste salgstrinnet, Høyblokka, lanseres våren 2021. Salget av Administrasjonsblokka starter nå i begynnelsen av oktober.

Regulering og idéutvikling gjennomføres av Scandinavian Development. Prosjektstyring gjennomføres av Constructive Development. Begge selskapene i egen avtale med eierselskapet. Det ventes at leilighetene i Administrasjonsblokka er klare for overtakelse i andre kvartal 2022, gitt byggestart i første kvartal 2021.