BLIR MONTÉR: Farsund Bygg i Førde får ny eier og blir en del av Montér-kjeden.
BLIR MONTÉR: Farsund Bygg i Førde får ny eier og blir en del av Montér-kjeden.

Optimera kjøper byggevarehus i Førde

Optimera kjøper byggevarehuset Farsund Bygg AS i Førde.

Publisert

Under navnet Montér Farsund Bygg får byggevarehuset en strategisk viktig rolle for Optimera i og rundt Sunnfjord. Dagens eiere er etterkommere av byggmester Oddmund Farsund, som etablerte byggevarehuset i 1955. Familien har vært åpne overfor medarbeidere og lokalmiljøet om at de i noe tid har ønsket nye krefter ved roret.

– Oppkjøpet er strategisk viktig for oss. Vi vil nå helt nye kundegrupper i og rundt Sunnfjord med vårt brede vareutvalg og spesialistkonsepter. Byggevarehusets store lagerkapasitet blir viktig overfor mange kunder inkludert boligprodusenter og entreprenører med nasjonalt nedslagsfelt, sier adm. dir. Erik Tønnesen i Optimera, som eier Montér-kjeden.

Farsund Bygg er blitt en av de største byggevarevirksomhetene i Sogn og Fjordane, som nå inngår i Vestland fylke. De siste 12 årene har Farsund Bygg vært en del av kjeden XL-bygg. Virksomheten omsetter for over 90 millioner kroner i året og har jevnt levert gode resultater.

Dagens eiere er brødrene Leif Odde, Tore og Frode Farsund.

– Familien er stolt av det vi har skapt sammen med gode medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere gjennom mange år. Optimera har de aller beste forutsetninger for å videreføre og utvikle virksomheten til det beste for både marked og medarbeidere, sier Johan Magerøy, som har vært styreleder i Farsund Bygg de siste 10 årene.

Powered by Labrador CMS