ENGASJERT: Raymond Johansen var engasjert da han stilte på USBLs 75-årsfeiring.
ENGASJERT: Raymond Johansen var engasjert da han stilte på USBLs 75-årsfeiring.

Oppgitt over statlige innsigelser

Både Raymond Johansen og Eirik Lae Solberg er oppgitt over hvordan statlige innsigelser mot planer som lokalpolitikerne er helt enige om saboterer byutviklingen.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et flerhodet troll. Som byrådsleder er jeg den som jobber mest opp mot staten i disse sakene. Det kan komme innsigelser fra både Forsvaret og Statens Veivesen og ingen vet om hverandre. Men det er litt sånn vi er organisert i Norge, med store tunge siloer og store tunge departementer. Vi har statsråder med instruksjonsmyndighet og vi har byråder med instruksjonsmyndighet, men det fungerer ikke godt med de brukerne mellom de institusjonene. Vi har mange eksempler gjennom våre åtte år og da må jeg gå på hver statsråd, og sannsynligvis må jeg fortsette med det, sier byrådsleder Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet.

Han er oppgitt over hvordan noen av innsigelsene går ut over Oslo kommune.

– Vi skulle bygge en brannstasjon i sentrum, men da var det en brakkerigg som var satt opp i forbindelsen med byggingen av Follobanen. De ville ikke flytte på den, så det kom innsigelser. Vi holdt på et år og resultatet ble at vi måtte flytte den planlagte brannstasjonen, sier Johansen.

Eirik Lae Solberg sier til Estate Nyheter at dette er noe som kommunene dessverre ikke får løst alene.

– Men kommunene må være tydelig på å påpeke hvordan det hindrer prosjektene og hvordan det bidrar til at det tar lenger tid og kanskje gir dårlige løsninger. Staten bør presses til å finne mekanismer som øker terskelen for statlige innsigelser, og ikke minst samordningen av statlig innsigelse. For noen ganger kan en statlig innsigelse komme i motstrid mot en annen statlig innsigelse, og da skjer det jo ingenting sier Lae Solberg.

Han håper regjeringen kan jobbe mer for å bedre situasjonen og legger til at han er overbevist om at en eventuell Høyre-regjering om to år vil jobbe for det.

Powered by Labrador CMS