Juss:

KREVER ERSTATNING AV OSLO KOMMUNE: Eiendommen Ullevålsveien 116, hvor selgerne krever 180 millioner kroner i erstatning av Oslo kommune. Foto: Tore Årdal

Ny runde i domstolene om denne eiendommen

Eiendommen i Ullevålsveien ble solgt for 35 millioner kroner i fjor sommer. Selgerne mener langt høyere salgssum kunne blitt oppnådd om den ikke var regulert til parkformål, men fikk ikke støtte fra Oslo tingrett. Nå skal lagmannsretten se på saken.

Publisert

Estate Nyheter har tidligere omtalt eiendommen Ullevålsveien 116, med et tomteareal på nesten seks mål, med svært god beliggenhet. Da Ullevålsveien 116 ble lagt ut for salg i 2016, ble eierne kjent med at eiendommen var regulert til park. Omreguleringen skal ha skjedd allerede i 1949.

Salget har vært satt på vent i flere omganger i påvente av en avklaring, men i fjor sommer ble Ullevålsveien 116 solgt for 35 millioner kroner. Selgerne er klare på at eiendommen kunne blitt solgt for et langt høyere beløp hvis den ikke var regulert til parkformål, og det har i lengre tid vært kjent at de ville gå til erstatningssøksmål mot Oslo kommune.

Selgerne krevde 180 millioner kroner i erstatning, men vant ikke frem i Oslo tingrett, som i mai konkluderte med at saksøkerne ikke kan få medhold i sitt krav om erstatning fra kommunen.

- Kjernepunktet i rettens avgjørelse er at retten ikke kan se at det er ansvarsbetingende for kommunen å ha forholdt seg til, og informert om, vedtak kommunen har lagt til grunn at var fattet hva angår eiendommens arealformål, het det i dommen fra Oslo tingrett.

- Overraskende dårlig kvalitet

Advokat og partner Ole Hauge Bendiksen i Langseth Advokatfirma var ikke nådig i sin dom over avgjørelsen i Oslo tingrett.

- Det som er overraskende, er (…) den dårlige kvaliteten på rettens drøftelse og begrunnelse for dommens resultat. Over ca. fem sider i en samlet dom på 30 sider har retten presentert en svært kortfattet vurderingsdel som fremstår til dels selvmotsigende og uten at våre hovedanførsler en gang er berørt, sa Bendiksen til Estate Nyheter etter at dommen var kjent.

Bendiksen uttalte at dommen "mest sannsynlig vil bli å anke", og i ettertid er det klart at dette ble gjort.

Dermed blir det ny rettsrunde, denne gang i Borgarting lagmannsrett. Ankeforhandlingene er berammet i begynnelsen av desember. Det er satt av fire dager til rettssaken.

Som sist er det advokat Ole Hauge Bendiksen som er prosessfullmektig for selgerne, mens advokatene Anna Camilla Selman og Mathias Røer Falch hos Kommuneadvokaten håndterer saken for Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS