Utvikling:

DØPT: Sentrumskvartalet har nå fått et passende navn.

Nå har det nye bykvartalet fått et navn

Mjøsbyen har tradisjonelt nummerert sine kvartaler, men nå har nr. 43 blitt omdøpt med tanke på den kommende store utviklingen.

Publisert

Kvartal 43 midt i Hamer sentrum strekker seg over 6,7 mål og er en del av den historiske kvartalsstrukturen. I dag holder Hamar Media, NRK og en rekke andre bedrifter hus der, dessuten inneholder området flere av byens eldste bygninger.

Hamar Media og Utstillingsplassen har i lengre tid hatt planer for å utvikle dette kvartalet og ser for seg en kombinasjon av nye og eksisterende bygninger. Nå har utviklerne dessuten gitt kvartalet et navn:

Kvadraturen Hamar.

En levende bydel

- Det er reklamebyrået ANTI Hamar som har satt navn på den nye bydelen, som skal romme moderne boliger, kulturvirksomheter, mediehus, spisesteder, møteplasser og sosiale soner, melder Utstillingsplassen.

De ser for seg at kvartalet blir et naturlig møtested for byens innbyggere og næringsliv.

- Kvartalet vil fremstå som en levende bydel til bruk og glede for alle, der små og store virksomheter skal bygge ved siden av – og oppå hverandre. Bebyggelsen er kvadratisk ordnet og systematisert, omrammet av fire bygater. Det nye navnet vil sånn sett bidra til å beskrive både stedstilhørigheten og selve formen, påpeker eiendomsselskapet.

Powered by Labrador CMS