Juss:

VANT FREM: Elden-advokat Heidi Marie Harto Reisvang vant frem for klientene Twin Eagles HD MC og Foreningen Old Hogs i Oslo tingrett, men må belage seg på ankerunde i løpet av våren. Foto: Elden

MC-klubb overkjørte forsikringsselskapet If i retten

If nektet å fornye forsikringen og argumenterte med at tilknytningen til 1%-miljøet gir forhøyet risiko for skade på eiendom. Forsikringsselskapet fikk ikke medhold i Oslo tingrett. I mai møtes partene på ny i domstolene.

Publisert Sist oppdatert

- If ønsker ikke å understøtte organisert kriminalitet, bl.a. ved å forsikre klubblokaler. Klubblokaler tilknyttet Hells Angels er sterkt uønsket i lokalsamfunnene i Norge. Det er kjent at det bl.a. oppbevares narkotika og illegale våpen i klubblokalene tilknyttet 1%-miljøet.

Slik innledet Ifs konsernadvokater i sitt sluttinnlegg før de møtte motorsykkelklubbene Twin Eagles HD MC og Foreningen Old Hogs i Oslo tingrett i midten av desember i fjor. Bakgrunnen for rettssaken var at If har nektet å fornye forsikringsavtalene til eiendommene til motorsykkelklubbene Twin Eagles HD MC og Foreningen Old Hogs.

Twin Eagles har base i Farsund, mens Old Hogs har tilhold i Hølen.

Prikkfri historikk

Før dette har de to klubbene hatt forsikring i If i over 20 år. Alle forsikringspremier er betalt rettidig og forsikringen er aldri benyttet.

Dette underbygger at det ikke foreligger noen økt risiko, argumenterte Elden-advokat Heidi Marie Harto Reisvang i retten.

Dette var Oslo tingrett enig i og i den påfølgende dommen fremgår det at If ikke har rett til å nekte å fornye forsikringsavtalene til eiendommene til MC-klubbene.

- Mine klienter er fornøyd med å ha vunnet saken fullt ut, sier advokat Heidi Marie Harto Reisvang til Estate Nyheter.

Ny rettsrunde

Nå er det imidlertid klart at If ikke har tenkt å slå seg til ro med avgjørelsen i Oslo tingrett. Dommen er anket, og saken skal behandles på ny i Borgarting lagmannsrett i slutten av mai.

- Vi registrerer at If har valgt å anke saken, sier Reisvang.

Det er satt av to dager til ankeforhandlingen.

Powered by Labrador CMS