FORNØYDE: Adm. dir. Eirik Thrygg og økonomidirektør Heming Rio er svært fornøyd med selskapets resultater for 2018.
FORNØYDE: Adm. dir. Eirik Thrygg og økonomidirektør Heming Rio er svært fornøyd med selskapets resultater for 2018.

Leieinntektene økte med fem prosent

God forvaltning og drift økte netto driftsresultat fra utleie med ti prosent.

Publisert Sist oppdatert

Höegh Eiendom har hatt god utvikling i 2018, hvor leieinntektene økte med fem prosent og egenkapitalen med ti prosent. Konsernet ferdigstilte næringsbyggene Ankers Hus og M:6 på Verket i Moss, og påbegynte bygging av to nye næringsbygg på Hasle og ett i Ski. Boligprosjektet Støperiet i Moss er i ferd med å ferdigstille alle de 165 leilighetene som skal overleveres i 2019, ifølge en pressemelding.

– Vi er fornøyd med veksten i leieinntektene, og forventer ytterligere vekst i som følge av at vi ferdigstiller flere store byggeprosjekter i årene fremover, sier økonomidirektør Heming Rio.

LES OGSÅ: Fearnley kjøpte 90 mål

Konsernet valgte i 2018 å endre regnskapsspråk til IFRS, og bokfører nå verdiendringene på eiendommene sine i resultatet. Driftsresultatet før verdiendringer utgjorde 116 millioner kroner, mot 108 millioner i 2017. Resultat før skatt endte på 396 millioner mot 761 millioner i 2017. (2017 ble ekstraordinært som følge av en positiv verdiendring på eiendomsporteføljen på 430 millioner kroner).

Fokus i 2018 har vært på å ferdigstille og kjøpe eiendom på Hasle i Oslo, og konsernet har overtatt bygget Bøkkerveien 5 hvor Securitas har sitt hovedkvarter, et større parkeringsanlegg, og den nybygde ungdomsskolen Wang Ung i Haslevangen 16.

LES OGSÅ: Økte driftsinntektene med 50 prosent

Østfold Næringspark ble solgt i mai 2018 til AFB Eiendom, mens Höegh og Profier solgte prosjektet Vinslottet til Norwegian Property i desember.

– Höegh Eiendom tar bærekraft på alvor. Vi sertifiserer alle våre nybygg etter BREEAM-NOR-standard, og i 2018 ble det igangsatt BREEAM-NOR-in-USE-sertifisering av hele porteføljen, heter det.

– Sammen med Hertz har Höegh Eiendom etablert Norges største bildelingsordning på Hasle. Sammen med våre største leietakere har vi etablert et program vi kaller Grønn mobilitet for å fremme bildeling, bruk av offentlig kommunikasjon og sykkel til og fra jobb, påpeker administrerende direktør Eirik Thrygg.

LES OGSÅ: Rekordrask regulering

Han har en visjon om å skape levende steder som begeistrer og for øyeblikket har vi byutviklingsprosjekter i gang for nesten fem milliarder i Moss, på Hasle, i Ski og i Oslo sentrum.

– HasleLinje nærmer seg ferdigstillelse, og kombinasjonen av bolig, kontor, handel, ungdomsskole, hotell, parker og torg gjør Hasle Linje til en komplett og levende bydel. Sammen med AF Eiendom og Profier har vi laget ny, moderne infrastruktur mens vi samtidig har tatt vare på områdets historiske egenart som skaper et levende og godt miljø for både bedrifter og beboere, sier Thrygg