NY JOBB: Kristin Folge.
NY JOBB: Kristin Folge.

Kristin Folge går fra Mesta til L A Lund

Hun tar toppjobben i L A Lund og begynner i august.

Publisert Sist oppdatert

Kristin Folge er i dag konserndirektør for drift og vedlikehold i Mesta. Hun står i stillingen til august da hun blir ny administrerende direktør i L A Lund ifølge en pressemelding.

– Jeg er takknemlig for å ha fått muligheten. Selskapet har en spennende portefølje med eiendommer og verdipapirer, i tillegg til konsulentvirksomhet innen eiendomsutvikling og forvaltning. Jeg opplever at styret og eiere har ambisiøse mål for fremtiden, sier Folge.

– Med Folge får selskapet en erfaren leder med solid utviklingskompetanse som en viktig ressurs for å realisere de merverdier som ligger i vår eiendomsportefølje, påpeker styreleder Øivind Solbakken.

Naturlig generasjonsskifte

Konsernet har siden 2006 vært ledet av Peter Henrik Svarstad med en organisasjon på ti personer. Som et ledd i et generasjonsskifte blant eiere, i styret og administrasjonen går han over i nyopprettet rolle som CFO når Folge kommer inn.

Privateide L A Lund feiret 125 år i 2022 og hadde de 108 første årene av sin historie som handelsbedrift med byggevarer. I 2005 ble handelsvirksomheten med merkenavnene Optimera og Montèr solgt til franske St Gobain.

I dag er det et eiendoms- og kapitalforvaltningsselskap samt leverandør av eiendomsrelaterte prosjekt- og forvaltningstjenester. Selskapet eier 12 eiendommer på Østlandet som forventes å gi 135 millioner kroner i leieinntekter i år.

Folge startet i Mesta som direktør i region øst i 2019. I 2020 ble hun konserndirektør for den største avdelingen i Mesta med nesten 900 ansatte. Før dette var hun direktør for markedsavdelingen i JM Norge, et selskap hun jobbet for i over åtte år.

Folge er utdannet siviløkonom fra Landbrukshøgskolen (dagens NMBU) på Ås.

Powered by Labrador CMS